Categories
Lifestyle

Verwacht: Verbod op mopshonden

De meningen zijn verdeeld over dit ras. De een noemt het lelijk terwijl de ander hun verschrikkelijk schattig vind. Het platte gezichtje, de zwarte ronde ogen, ah geweldig! Toch nemen deze honden veel problemen met zich mee en word er verwacht dat op deze honden binnenkort een fokverbod komt.

Maar waarom zou er dan een verbod op deze honden komen? Dat is erg makkelijk te verklaren. Mopsen hebben een plat gezicht, alsof ze tegen een deur zijn gelopen , maar eigenlijk is hun luchtpijp verkort en krijgen ze amper adem.. Wil je is weten hoe mopsen ademen? Adem vijf minuten door een rietje, wedden dat je dat niet volhoudt..

Ook mogen mopshonden geen normale halsband dragen. Dit omdat als je te snel en te strak aan de lijn trekt is er gevaar is dat de ogen eruit ‘poppen’. En ookal doe je nog zo voorzichtig is er een nog grotere kans dat je de luchtpijp afsluit. Daarom dragen mopshoden altijd een tuigje! Mopshonden houden ook helemaal niet van warmte , Nederland is daarom een geschikt land voor mopsen, Net als Engeland en delen van Amerika, waar dus ook de mops het meeste voorkomt. In Turkije zou je ze dus ook niet snel zien..


They loveeee snow!

Maar ondanks dit alles valt er toch best te leven met een mopshond? Ja en nee. Mopsen zijn extreem moe na wandelen, en dan ook nog de andere factoren mee te tellen.. Daarom word dit in heden gezien als dierenmishandeling, want hoe meer je de mops doorfokt , hoe smallere schedel hij krijgt en NOG minder lucht gaat binnen krijgen. Ik denk dat snel op deze hond een fokverbod komt, maar ik kan het natuurlijk ook fout hebben 😉

Deze hondjes geven extreem veel liefde. Ze zijn schattig doen niemand kwaad en zijn verschrikkelijk trouw, en aan de andere kant is dit een geschikte hond voor luie mensen. Ikzelf zou niet zonder mijn mopsje kunnen maar als ik haar naar adem zie happen als ze een keer een sprint neemt of het 15 graden of hoger is dan denk ik wel 10 keer na of ik ooit nog een mops zou nemen, ik hoop dat mensen hier ook over nadenken als ze een mopsje willen kopen..

[ad#468×60 banner]

By Voyage

She's beautiful," you say. How do you know? I think she's ugly. Beautiful is not fake. My beautiful doesn't come in a makeup case. I don't define gorgeous as a painted on face. Refined isn't about the Hollywood drag you smoked last night. My thoughts on "best friends" don't come from things that go right. My friendships aren't purchased, they're earned by trust. My sex appeal doesn't require a condom or lust. Charming isn't credit cards or the size of my bust. My thoughtfulness isn't bought or wrapped up in a bow. Security shouldn't come from arms you don't know. My fun isn't bottled; a good time isn't drunk. My love is unaltered, despite broken hearts. So, next time you see her done up and rehearsed... She's really not beautiful. Sit back; think first

9 replies on “Verwacht: Verbod op mopshonden”

” Ikzelf zou niet zonder mijn mopsje kunnen ”

heb jij een hond? is dat niet haram? of laat je dr alleen buiten:P

wij hebben ook een mops en we kunne heel veel liefde er van krijgen. en we hebbe een gewone lijband en zen oge floppe er niet uit!! ze zijn zo lief en we kunne neit meer zonder onze hondu!!! onze mailo i love you and papa ook!!!

Is een schattige hond, maar ik prefereer liever de Sivas Kangal. Echt overbeschermend, beest van hun hond. En dan heb je nog die mooie wit achtige vacht dam 🙂

Maar ja smaken verschillen. Plus honden is geen haram, je mag alleen niet bidden waar een hond is geweest. Maar meestal doen Turken hun honden buiten, of laten een plek over waar honden niet mogen komen, bij andere moslims weet ik het niet 🙂

Ikzelf heb er twee. En ze hebben totaal geen probleem met rennen, spelen etc. Er is maar eentje die een beetje snurkt. Op Curacao leven ze ook en hebben helemaal zich aangepast aan de warmte. Het zijn de liefste honden die op deze aarde rondlopen!

Vorig jaar heb ik mijn mopsje laten opereren aan zen luchtwegen. Ik denk dat ‘voyage’ maar eens moet overwegen om haar hondje te laten opereren, de mijne snakt nu helemaal niet naar adem na een sprint. En hij zou zot worden bij een luie mens. Hij wil dagelijks gaan wandelen en liefst soms uren lang!

Wat een onzinverhaal, van die mopsjes. Onze mopsjes wandelen elke dag en zijn nooit extreem moe na het wandelen. Ze zijn ook niet geopereerd en kan ook met een gewone halsband wandelen, al kunnen ze daar wel erg goed uit ontsnappen, dus wij hebben meestal een halve slipketting. Het platte gezicht heeft ook niet altijd met een ingekorte luchtpijp te maken, als de luchtpijp te kort is hebben ze vaak ook een te korte nek/hals, daar ligt dan het probleem.

Wij hebben ook een mopshond. Deze heeft ook helemaal geen problemen en een goede conditie. Als het heet is in de zomer dan houden ze niet van lopen maar dat hebben veel meer rassen. Een zwembadje vinden ze dan wel lekker voor verkoeling. Verder sluit ik me helemaal aan bij wat Mopsie zegt. Mopsie Schreef:

Wat een onzinverhaal, van die mopsjes. Onze mopsjes wandelen elke dag en zijn nooit extreem moe na het wandelen. Ze zijn ook niet geopereerd en kan ook met een gewone halsband wandelen, al kunnen ze daar wel erg goed uit ontsnappen, dus wij hebben meestal een halve slipketting. Het platte gezicht heeft ook niet altijd met een ingekorte luchtpijp te maken, als de luchtpijp te kort is hebben ze vaak ook een te korte nek/hals, daar ligt dan het probleem.

Onze mops barst van de energie ze heeft meer energie dan onze chihuahua

Leave a Reply

Your email address will not be published.