Categories
Religie & cultuur The Illuminati

Het Goddelijke Boek – De profeet Mohammed (vzmh) in de Bijbel – deel 2

Ben jij klaar voor een ongekende reis waarin er over de drie monotheïstische religies wordt besproken? Een reis die de ware leer van onze profeten zal onthullen? Een reis door het heilige boek Koran reist, voor een poging om zijn prachtige openbaringen te ontdekken en te begrijpen. Deze blog is bedoeld om de waarheid te onthullen en de relatie tussen de religies te verbeteren, uiteraard met feiten en geen meningen! Benieuwd geworden? Lees dan verder..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S0Onb6FGYKU[/youtube]

De naam ´´Machmad´´ is aanwezi in de Hebreeuwse versie, maar waarom staat dit dan niet in de Engelse versie?
In de Hebreeuwse taal, het oorspronkelijke evangelie staat het zoals zij dat noemen, maar dit vertaalden zij want in het Engels klinkt het allemaal mooi, dus dit allemaal samen is schoonheid ”zei Salamon (vzmh).. Dus, je kan het niet associëren met het woord Mohammed (vzmh). We lezen allemaal duizend keer ”alles samen schoon, alles samen schoon.”. Een ander voorbeeld hiervan is dat ‘de geprezen Mohammed (vzmh) in het Arabisch ‘de geprezen’ betekent. Mohammed (vzmh) betekent ‘de geprezen’. Je hebt geen recht om iemands naam te vertalen, wat er dus nu gebeurd is!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8GYQd_vTIBw[/youtube]

God is de schepper van de absolute goddelijke wetten. Zijnde de schepper is het logisch om te begrijpen dat hij zich niet bezig houdt aan deze wetten. Een van deze wetten is de wet van de voortplanting; dat is een cruciaal punt met betrekking tot het verhaal van Jezus, vrede zij met hem. Iemand die diep nadenkt kan begrijpen dat God met opzet vier voorbeelden heeft gecreëerd om ons aan te leren dat hij niet geregeld is door deze wetten. Wat zijn deze vier voorbeelden?

Voorbeeld #1 Adam
Profeet Adam (vzmh) werd geschapen uit niet-mannelijk of vrouwelijk.

Voorbeeld #2 Eva
Eva werd gecreëerd van één man en geen vrouw.

Voorbeeld #3 Jezus
Jezus (vzmh) werd gecreëerd door één vrouw en geen man.

Voorbeeld #4 Jij
.. en wij allemaal zijn gecreëerd door één man en één vrouw.

Deze vier voorbeelden werden gegeven aan ons om te begrijpen dat God de Schepper is. Als we het verschil kunnen begrijpen tussen de creëerder en de gecreëerden zou er geen sprake zijn van verschillen die niet zouden kunnen worden opgelost tussen het christendom en de islam of een andere religie voor die kwestie.

De profeet Mohammed (vzmh) in de Quran +
De profeet Jezus (vzmh) in de Bijbel
_______________________
één God, één boodschap

[ad#468×60 banner]

8 replies on “Het Goddelijke Boek – De profeet Mohammed (vzmh) in de Bijbel – deel 2”

Jezus (vzmh) is de enige weg naar het hemels koninkrijk, en dan ook de énige. Hij is één van de drie. en alledrie. Hij is de zoon, samen met de heilige geest en de vader. Die drie zijn 1. Mohammed was niet de zoon van God. Mohammed was niet diegene die stierf voor ons. Mohammed was niet zondeloos. Je mag mohammed daarom ook beschouwen als een ‘gewone’ profeet, niet belangrijker als Mozes, Abraham, David, etc. Moslims die Jezus Christus niet erkennen als hun messias en hem na hun bekering niet volgen, zullen het hemels koninkrijk niet binnentreden op de dag des oordeels. En je hebt als moslim geen reden om Joden te haten, dat is onzin want je moet je naaste liefhebben zoals jezelf, en God met al je hart prijzen en eren. [John 1:17] [Acts 10:36][Romans 3:22][1 Corinthians 8:6] (2 Corinthiërs 4:4) http://www.gotquestions.org/nederlands/Jezus-Enige-Weg.html

Ik zal 1 ding zeggen en dat is dat Christenen Jezus (vzmh) als een God aanbidden, maar hij is alleen een Profeet, het maakt niet uit of het een gewone, super, of niet super profeet is. Hij is een Profeet die de woord van God verspreidde dat is het punt.

Hij si misschien gestorven voor jullie maar de Christenen hebben helemaal niks geleerd van dat, er zijn mis nog net 5% van alle Christenen die echt als een Christen leven.

O ja nog 1 ding jij praat nu net als de Paus, bijna dan. En hij was diegene die dat riep met daarachter dat het vermoorden van een moslim is geen zonde maar een weg naar hemel. Er zijn zoveel dingen dat Christenen fout doen en dan heb ik niet over het neit vasten, seks voor het huwelijk etc nee het aanbidden van Jezus (vzmh) als of hij God is en daar gaan meeste Christenen de fout in.

@ Jveight
Je zegt dat Jezus vzmh voor jullie is gestorven, maar ik hoor vele christenen zeggen dat Jezus vzmh is gestorven DOOR de zondes van de mensheid zelf, dus dat hij hierdoor gekruisd is .. Kan jij mij hier een verklaring van geven? Naar mijn interpretatie betekend dat dus dat christenen(de mensheid van toen) geen ‘goed’ religieze gemeenschap zjn?

Je zegt Jezus vzmh is de weg naar de hemel .. is dat zo? Ik dacht God .. Als je God aanbidt kom je in de hemel, niet als je Jezus aanbidt. 😉

Zoals Osmanli zegt jullie overdrijven in aanbidding!
Daarom zei Mohammed vzmh:
“En pas op voor overdrijving(in aanbidding). Immers, degenen voor jullie zijn vernietigd door overdrijving in hun religie.”

En hij zegt vervolgens:
Overprijs mij niet, zoals de Christenen de zoon van Maryam hebben overprezen (door hem te aanbidden ipv God).”.
Bron = Boechaarie en Moslim.

Jesus is God in flesh (John 1:1,14; Col. 2:9) John 10:30-33: “‘I and the Father are one.’ Again the Jews picked up stones to stone him, but Jesus said to them, ‘I have shown you many great miracles from the Father. For which of these do you stone me?’ ‘We are not stoning you for any of these,’ replied the Jews, ‘but for blasphemy, because you, a mere man, claim to be God.’” John 20:27-29: “Then He said to Thomas, ‘Put your finger here; see my hands. Reach out your hand and put it into my side. Stop doubting and believe.’ Thomas said to him, ‘My Lord and my God!’ Then Jesus told him, ‘Because you have seen me, you have believed; blessed are those who have not seen and yet have believed.’” Acts 7:55
But Stephen, full of the Holy Spirit, looked up to heaven and saw the glory of God, and Jesus standing at the right hand of God. —- Wij als christenen horen De zoon, de Geest en De vader te aanbidden. Die drie zijn 1, 1 God. Net als dat bij een steenworp de beslissing om te gooien, de beweging van het gooien en het neerkomen van de steen ook samen 1 ding is: Een steenworp. Wij moeten de voorbeeld nemen van Jezus, omdat hij gelijk was aan God maar zich niet hoger plaatste dan God. Hij is gestorven VOOR onze zonden, hij kon de wereld aan, hij kon zich makkelijk door engelen laten beschermen. Hij is uit liefde voor ons gekruisigd. Zodat wij voorbeeld kunnen nemen van hem en zo ook elkander vergeven en met hem onszelf te laten kruizigen en met hem uit de dood opstaan (doop). Daarmee maken we onszelf rein en gaan we een heilig leven tegemoet als volgeling van Jezus Christus. (Zonde herkennen en niet meer die zonde begaan: Bekeren)

Hi ,ik vind het leuk om te zien dat mensen kunnen discussieren over religie.
in der daad het is de antichrist geweest toch die de mensen op een dwaal spoor heeft gezet.(DE ROMEINEN) om jezus als god te zien.God zijn naam is Jahwe en het zou meer geroepen moeten worden .Daarvoor hebben de volgelingen van satan voor gezorg.Als ik bid, bid ik tot Jahwe omdat hij de schepper is .Maar hier een vraagje voor de mensen die zeggen dat jezus god is :waar was hij tussen zijn 12e en 30ste levensjaar.Want dat staat niet vermeld in de moderne bijbels…….?????

Allah is degenen die de aarde en hemel heeft geschapen,kijk rond u heen de maan de zon de sterren dat zijn allemaal tekenen en bewijzen voor het volk die na denkt,waarom zijn we hier? vanwaar komen we?, is er leven na de dood?,daar hebben de mensheid vaak en vraagteken over,TUURLIJK is er leven na de dood,de dood moet je altijd in uw achterhoofd zetten want die dag zal ons ooit treffen,niemand vlug van de dood,god heeft ons gecreëerd en wij worden maar slechts beproefd,al eeuwen hebben de mensheid altijd achter de waarheid zite te zoeken zoals,religie,sekte,filosofie,maar wat is er nu juist,het kan Ni allemaal juist zijn das onmogelijk,daarom heeft Allah ons intelligentie gegeven en verstand,om achter de waarheid te zoeken,al begin van uw jeugd zal je al moeten denken wie zal dat allemaal geschapen hebbe,het komt vaak over da ze denken da dat de moedernatuur dat bestuurt het is allemaal fabeltje het zijn slechts de woorden van de mensen zonder bewijzen,god heeft ons allemaal opgewekt,via in de baarmoeder heeft hij ons via de engel en ziel in geblazen voor en bepaalde tijd 9mnd,dus we waren ervoor levenloos we waren niks en dat is en mirakel van de Almachtige,maar wij beschouwen het zoo normaalzaak,als je goed na denk heeft god ons zoo perfectie gecreëerd wij zijn zoo uniek geschapen je moet er echt stil bij staan kijk gewoon naar ons zelf, naar u ogen oren uw gezichtsvermogen onze zintuigen ons handen voeten wij hebbe da zoo nodig in onze leven en dat is wat ons uniek maakt en dat zijn er tekenen ervan van de macht van allah, daarvoor moet je god dankbaar zijn en aanbidden,Boo,wat ik er mee wil zeggen,is dat islam de enige ware religie is islam is de waarheid islam is en richtlijnde weg naar de ware toekomst,ik zeg ni toekomst om de rijkste mens te zijn of en beroemde te zijn of hoe dan ook das allemaal verlopige bijzaak maar das Ni belangrijk,het belangrijkste is da je werkt voor het hiernamaals want die dag zal en GROOOOTTEEE gebeurtenis zijn,wij blijven hier niet voor eeuwig op deze aarde we zullen naar de andere leven gaan en leven waar geen vergelijknis is dan op deze wereld,allah heeft al in de begin van de mensheid gewaarschuwd da we moeten oppassen van de saytaan (duivels) de saytaan zal hoe dan ook altijd proberen om jou van de ware pad weg te gaan,hij laat jou liever zien dat de wereldse leven beter en vermaak is plaats van het hiernamaals terwijl het beter is en verblijvend is hij maakt er schoonschijnend van en zegt geniet van het leven toch en al dat begeerte leuke dingen vrouwen gokken enz.…das allemaal praktijk van de iblis (satan) GROOTSTE vijand van de mens hij wil samen met de mensen voor eeuwig in het vuur belanden djahnam (de hel).dat was zijn ware belofte. toen hij weigerde om te buigen voor de eerste mens adam besloot allah hem voor eeuwig in en vuur.maar iblis (satan) vroeg voor uitstel tot de dag des oordeels en allah was er mee eens en satan zij,o mijn heer omdat jij mij heeft toen dwalen zal ik de mensheid laten dwalen op aarde behalve jou dienaars vandaar da adam en fout had begaan om appeltje te plukken terwijl het hem verboden was natuurlijk hij is en mens en wij mensen maken fouten maar Allah vergaf hem want hij is de meest barmhartige en genadevole want hij zelf werd zelf getest, dat verhaal zal wel iedereen moeten kennen,maar wat ik er mee bedoel is hoe da dat allemaal is begonnen en nu zitten we hier na miljoenen jaren toen besloot god om voor de mensheid de testen voor en bepaalde tijd, zoals ik zij wij worden maar slechts getest op de aarde ben jij gelovige of ongelovige, wat als je gelovige ben, zal je eeuwige genietingen in het paradijs waar geen oog heeft gezien wat geen oor heeft gehoord en wat geen mensen hart heeft waargenomen dat is wat Allah voor zijn dienaars heeft klaargemaakt ,wat betref voor de ongelovige wat en tegenspoed die zullen voor eeuwig in de ellende zijn in de hel voor hen zijn er pijnlijke bestraffing,waar je niet zal leven en niet zal sterven dat is de ware toekomst da je moet beslissen,ik zeg dit uit men hart wie dat leest bekeer u tot de islam leer over de islam maak er kennis over de islam leer de islam beter kennen vraag naar informatie zoekt naar de ware waarheid waarom wij hier zijn op de aarde, daarom heeft god jou ogen en oor en denkvermogen gegeven maak er gebruik van Allah laat alle bewijzen zien maar jullie negeren da, islam zal je veranderen als je het begrijp met kennis islam zal je redden islam zal je naar het licht leiden dit is de ware waarheid, alles rond u zal vergaan de valsheid zal ondergaan,en de waarheid zal bovengaan, de dag van de grote spijt zal zeker plaats vinden ,lees vooral over onze laatste nobele profeet mohamed(vzmh) over zijn gedrag lees zelf over de islam plaats van te beoordelen dat islam en terroristische beweging is . Kijk gewoon nou wat er gebeurt in wereld de moslims worden almaar altijd meer en meer vernederd ze maken er altijd en slechte naam van over de moslims WAAROM omdat jullie de ware betekenis van de islam niet kennen. daarom da ze protest tegen anti-islam enz… zoo ziet gij duidelijk da dat het werk is van de iblis(satan) hij probeert jullie van de echte waarheid afstand te gaan een hij laat jullie liever lekker bezig houwen in het wereldse leven zoo da je nooit in god zal geloven, satan zelf gelooft in god maar hij is de grootse bedrieger voor de mens, dat allemaal is en leven van ongeziende wereld da wij da nog ni kunnen zien of waarnemen daarom moet je geloven in u hart,en dat hij de duivel jullie zal bedriegen als jullie er ni stil bij staan vergeet niet het leven is maar en spel en vermaak voor en bepaalde tijd ooit zullen we sterven of je nu 40 of 80 jaar leeft je zult verliezen en dan zal je merken dat er geen ander helper is dan Allah hij is de enige de allemachtige koning er is geen ander beschermer dan hij. de grote dag zal zeker plaats vinden wacht maar op de dag des oordeels is dichter en dichter aant gaan dit is slechts en waarschuwing wie wil wees geloof wie wil wees dan ongeloof maar je zult zien dat dit de ware waarheid is,en dat die dag zeker zal aanbreken.

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Profeet, diens familie en metgezellen. ik zal is eens uitleggen wat de echte waaheid is want somigen van jullie weet er geen bol van en zonder kennis ervan ook nog,daarom is die side inderaad voor dummies.
dus de Bijbel waarin wij geloven door Allah aan Jezus (vrede zij met hem) is geopenbaard en iemands geloof is niet compleet zonder in deze Bijbel te geloven. Echter, hiermee wordt niet de Bijbel bedoeld die de christenen vandaag de dag hanteren. De Bijbel die de christenen tegenwoordig voor handen hebben, is iets anders. Hierdoor is de claim van de christenen, dat de Bijbel zou aangeven dat Jezus de zoon is van God en dat God zijn vader is – Verheven is Allah boven het hebben van een zoon of vrouw – niet steekhoudend als bewijs, aangezien wij geloven dat dit verzonnen is door mensen en geen onderdeel uitmaakt van de ware religie van Jezus (vrede zij met hem) of welke andere Boodschapper dan ook.

Wij geloven dat de Bijbel die men tegenwoordig in handen heeft en waar de christenen in geloven, vervalst en veranderd is waardoor de oorspronkelijke Bijbel, zoals door Allah werd geopenbaard, niet meer voor handen is.

Het evangelie dat het meest spreekt over de drie-eenheidleer en de goddelijkheid van de Messias (vrede zij met hem) is het evangelie van Johannes. Dit evangelie is de voornaamste bron voor de christenen waarin over deze valse leerstelling wordt verhaald. Terwijl zelfs onder christelijke schriftgeleerden twijfel bestaat over wie de auteur is van dit evangelie. Deze twijfel is eeuwenoud en voert, volgens hun eigen geschiedenis, terug naar de tweede eeuw na Christus.

Professor Stadlin zei: “Het complete Evangelie van Johannes is geschreven door een student van de Alexandrische school: Een tweede-eeuwse sekte, die dit Evangelie verwierp en alles dat werd toegeschreven aan Johannes.”

In de Encyclopaedia Britannica staat vermeld: “Wat betreft het Evangelie van Johannes, dit is zonder enige twijfel vervalst. De auteur wilde twee discipelen tegen elkaar opzetten, namelijk Johannes en Matteüs.”

De schrijver die in de tekst voorkomt, beweert dat hij de geliefde discipel van de Messias was. De Kerk nam dit voor waar aan, verklaarde dat het Johannes betrof en schreef het boekwerk aan hem toe, ondanks dat hier geen zekerheid over bestond. Het boekwerk is namelijk net als de boeken van de Thora niet toe te schrijven aan de vermeende auteurs. Wij voelen medelijden met degenen die hun uiterste best hebben gedaan om een verband te leggen tussen de filosoof, die het boekwerk heeft geschreven in de tweede eeuw, en de discipel Johannes voor hun baatloze moeite.

Sheikh Mohammed Aboe Zahrah zegt in ‘Muhaaraat fin-Nasraaniyyah’: “Het is werkelijk vreemd dat zij laster uiten over de auteur van het evangelie waarvan zij bevestigen dat het geschreven is ter ondersteuning van hun valsheid. De valse doctrine van de goddelijkheid van de Messias, waar geen acht op wordt geslagen in de overige evangeliën, tenminste totdat dit evangelie werd geschreven.

Yoesoef al-Khoeroe zegt: “De vermeende Johannes schreef zijn evangelie aan het eind van zijn leven op verzoek van onder meer de bisschop van Azië. De reden hiervoor was de ontkenning, door enkele stromingen, van de goddelijkheid van de Messias. Vandaar dat hij gevraagd werd dit te bewijzen en voor het daglicht te brengen wat Matteüs, Marcus en Lucas nalieten in hun evangeliën.”

Ongeacht de twijfels over het auteurschap van de evangeliën in het algemeen en in het bijzonder van het evangelie van Johannes, ondersteunen de frasen die uit dit evangelie geciteerd worden geenszins het punt dat zij willen maken. Het is eerder een spinnenweb waaraan zij zich vastklampen, zoals Allah over hen en hun gelijken zegt (interpretatie van de betekenis):

“De gelijkenis van degenen die helpers naast Allah nemen, is als de gelijkenis van een spin die een huis maakt. Maar waarlijk, de zwakste onder de huizen is het huis van een spin, als zij het maar wisten.”
(Soerat al-cAnkaboet: 41)

De Bijbel die vermeldt dat de Messias (vrede zij met hem) de zoon van God is, is dezelfde Bijbel waarin de afkomst van de Messias wordt teruggevoerd naar Adam (vrede zij met hem), terwijl ook hij wordt beschreven als een zoon van God. Zo staat er vermeld:

“Jezus begon zijn verkondiging toen hij ongeveer dertig jaar was. Hij was, zoals algemeen werd aangenomen, de zoon van Jozef, die de zoon was van Heli… de zoon van Seth, de zoon van Adam, de zoon van God.”
(Lucas 3: 23-38)

Dit is dezelfde Bijbel die Israël als volgt beschrijft:

“Zeg dan tegen Farao; Dit zegt de Heer: Israël is mijn eerstgeboren zoon.”
(Exodus 4:22)

Iets soortgelijks vinden wij in het boek van Hosea:

“De Heer zegt: ,,Toen Israël nog een kind was heb ik hem lief gehad, ik heb hem uit Egypte geroepen en hem mijn zoon genoemd.”
(Hosea 11:1)

Hetzelfde is gezegd over Salomo (Soelaymaan -vrede zij met hem):

“En Hij heeft mij gezegd: ,,Uw zoon Salomo zal mijn huis en mijn voorhoven bouwen, want hem heb Ik uitverkoren als mijn zoon en Ik zal voor hem een vader zijn.”
(1 Kronieken 28:6)

Waren Adam, Israël en Soelaymaan allen zonen van God zoals de Messias? Verheven is Allah boven hetgeen zij beweren.

In het evangelie van Johannes wordt uitgelegd wat bedoeld wordt met de zoonschap. Het omvat alle rechtschapen dienaren van God. In dit opzicht is er dus geen verschil tussen Jezus (vrede zij met hem) en welke andere Profeet dan ook.

“Maar allen die de openbaring ontvingen, gaf Hij kracht om de zonen van God te worden, zelfs aan hen die in Zijn naam geloven.”
(Johannes 1:3)

In het evangelie van Matteüs vinden wij iets soortgelijks:

“Gezegend zijn de vredestichters: God zal hen zijn kinderen noemen.”
(Matteüs 5:8-9)

Het gebruik van het woord ‘zoon’ in de taal van de Bijbel is een metafoor voor een rechtschapen dienaar van God en dient niet letterlijk genomen te worden, noch impliceert dit een andere scheppingswijze. Daarom zegt Johannes:

“Hoe groot is de liefde die de Vader ons heeft geschonken dat we kinderen van God worden genoemd.
(1 Johannes 3: 1)

Wat overblijft, is de beschrijving van Jezus (vrede zij met hem) als zijnde de ene ware zoon van God, wat zij hebben verzonnen over de Heer der Werelden. Dit wordt tegengesproken in de Bijbel. Zo staat vermeld:

“Houd me niet vast”, zei Jezus. ,,Ik ben nog niet naar de Vader opgestegen. Ga naar mijn broeders, en vertel hun: Ik stijg op naar mijn Vader die ook jullie Vader is, naar mijn God die ook jullie God is.”
(Johannes 20: 17)

Het zou dichter bij de waarheid zijn om te zeggen dat alle rechtgeaarde mensen kinderen en geliefden zijn van God, zoals eerder werd vermeld. Dit neemt daarmee gelijk de grondslag weg voor hen om de Messias te aanbidden in plaats van of naast Allah. Doen zij dit niet dan zijn zij hardleers en volgen zij hoogmoedig iets anders dan de Ware leiding.

Alle lof zij Allah, de Heer der Hemelen, de Heer van de aarde, de Heer der Werelden, voor de gunst van de Islam waarmee Hij ons heeft gezegend. O Allah, leidt ons naar Uw rechte pad, de weg van degenen aan wie U Uw Goedgunstigheid heeft geschonken en niet het pad van degenen op wie Uw Toorn rust of degenen die dwalend zijn.

http://haqiqat83.wordpress.com/
http://haqiqat83.wordpress.com/category/profeten/
http://www.bijbelenkoran.nl/

3:102 O jullie die geloven, vreest Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterft niet anders dan als Moslims

Quran soerah 41 Aayah 33 “En wie spreekt beter woord dan hij die mensen tot Allah uitnodigt en goede werken doet en zegt: “Waarlijk, ik behoor tot de Moslims.”

Quran soerah 3 Aayah 85 “En wie er een andere levensbeschouwing dan de Islam zoekt: het zal niet van hen aanvaard worden en hij behoort in het Hiernamaals tot de verliezers.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.