Categories
Religie & cultuur The Illuminati

Het Goddelijke Boek – Jezus & de Koran – deel 1

Ben jij klaar voor een ongekende reis waarin er over de drie monotheïstische religies wordt besproken? Een reis die de ware leer van onze profeten zal onthullen? Een reis door het heilige boek Koran reist, voor een poging om zijn prachtige openbaringen te ontdekken en te begrijpen. Deze blog is bedoeld om de waarheid te onthullen en de relatie tussen de religies te verbeteren, uiteraard met feiten en geen meningen! Benieuwd geworden? Lees dan verder..

Zoals u het weet verdelen we alle godsdiensten in twee grote groepen. Een van deze groepen staat bekend als de ‘heidense religies’ en de andere groep staat bekent als de ‘hemelse religies’. Onder de heidense religie vind u bijvoorbeeld het boeddhisme en het hindoeisme. En dan hebben we de drie monotheïstische godsdiensten, namelijk het Jodendom, Christendom en de Islam. En de gemene deler tussen deze drie godsdiensten is gebaseerd op het bestaan van een God. Als we de grondbeginselen van de profeet Mozes, Jezus en Mohammed (vrede zij met hen) vergelijken, zien we totaal geen verschil! Er zijn echter veel verschillen tussen de aanhangers van deze drie grote religies. Wat ik bedoel met ‘dat er geen verschillen zijn in de basisleer van deze religies’ is dat het eerste gebod, geopenbaard werd door God en gaf deze geboden door aan Mozes (vzmh). In de onderstaande video legt de geleerde Shiekh Ahmed Deedat uit wat de overeenkomsten zijn van deze geboden:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iSBXl75hFUw[/youtube]

Conclusie: alle monotheïstische religies zeggen dat er slechts één God is. Hetzelfde woord met dezelfde betekenis.

Jezus in de Quran

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xN-QQeZPhr4[/youtube]

Even herhalen:

1# de sleutelfiguren in de Bijbel zijn dezelfde als de sleutelfiguren in de Quran.
2# de profeet Jezus (vzmh) werd in de Quran 154 keer genoemd, verspreid in negentig verzen d.w.z dat Hij vaker genoemd is dan de profeet Mohammed (vzmh)!!

“(Gedenkt) toen de Engelen zeiden: ,,O Maria, waarlijk, Allah kondigt jou met een Woord van Hem een verheugende tijding aan: zijn naam Messias, Jezus de zoon van Maria, in deze wereld en in het Hiernamaals is hij een man van eer en hij behoort tot degenen die dicht (bij Allah) staan.
(Koran 3:45-51 surah Al Imran)

En met Maria, de dochter van Imraan, die haar kuisheid bewaarde; Toen ademden Wij haar Onze geest in – zij geloofde in het Woord van haar Heer en Zijn Boeken en behoorde tot de gehoorzamen.
Koran 66:11-12

Toen Jezus met duidelijke bewijzen kwam, zeide hij: “Waarlijk ik ben met wijsheid tot u gekomen opdat ik u iets van hetgeen waarover gij onderling verschilt duidelijk moge maken. Vreest daarom Allah en gehoorzaamt mij
(Koran 43:57 soera zukhruf)

”Hij heeft u het Boek met de waarheid nedergezonden, vervullende, hetgeen er aan voorafgaat en Hij zond voordien de Torah en het Evangelie als leiding voor het volk en Hij heeft het Verschil geopenbaard.

Waarlijk, Wij hebben u de openbaring gezonden, zoals Wij Noach en de profeten na hem openbaring zonden en Wij gaven een openbaring aan Abraham en Ismaël en Izaäk en Jacob en de stammen; en aan Jezus, Job, Jonas, Aäron en Salomo en Wij gaven David een psalmen.

Zegt: “Wij geloven in Allah en in hetgeen ons is geopenbaard en in hetgeen tot Abraham, Ismaël, Izaäk, Jacob en de stammen werd nedergezonden en in hetgeen aan Mozes en Jezus werd gegeven en in hetgeen aan alle andere profeten werd gegeven door hun Heer. Wij maken geen onderscheid tussen hen en aan Hem onderwerpen wij ons.
Soerah Al-Baqarah (136)

Het wordt tijd dat jullie allemaal wakker worden en eens realiseren dat je dezelfde idealen en boodschap volgen die vanuit dezelfde Schepper komen, strevend naar hetzelfde doel, maar waarom zijn de verschillen nooit aan het licht gebracht? Waarom werd dit ons niet eerder verteld? Waarom hebben we altijd de ander zijn verschillen kritisch bekeken en nog erger: elkaar als vijanden geteld? Dat komt (herinnering) dat de motto van de elite ‘verdeel en heers’ is. Het veroorzaken van verschillen en discriminatie is een waardevolle hulpmiddel voor degenen die aan de macht zijn en dat ook willen blijven.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sb7jl3nc25Q[/youtube]

De voor-de-hand-liggende vraag die je nu moet stellen is: ”Wat kunnen we ontdekken in de Bijbel dat de versterking van de boodschap van solidariteit zal bijdragen?” Namelijk..

3# De profeet Mohammed (vzmh) in de Bijbel.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nfD9dkLb9_4[/youtube]

Meer weten? Lees dan ook the Illuminati for Dummies en Phase 3!

Bron: The Divine Book – Wakeupproject

[ad#468×60 banner]

7 replies on “Het Goddelijke Boek – Jezus & de Koran – deel 1”

Ik weet niet, volgens mij was de bijbel al genoeg om in de hemelse koninkrijk toegelaten te worden. Mohammed heeft er niks bijzonders aan toegevoegd, alleen misschien wat ‘makkelijker’ uitgelegd. Wat hem tot een doodnormale prediker maakt. (in pinkstergemeentes kunnen ze mensen helen tegenwoordig door Gods liefde. Mohammed was niet zo erg bijzonder) Hij was wel bijzonderder dan mij, dat zeker. Maar niet iemand die ik ga aanbidden. En ben wel eens met de gebruik van Islam om geen afbeeldingen te maken van hetgene in de hemel en die in de zee en onder de aarde. (Geen fantasieplaatjes)

@jveight
het is ook nooit de bedoeling geweest dat je Mohammed(vzmh) moest aanbidden. Als er iemand aanbidding verdiend is dit alleen God en niet een dienaar van God! Dit is zowel geldig voor bijv. Jezus(vzmh) als voor Mohammed(vzmh) 😉

Hmm Ja dat kan wel kloppen alleen Jezus word in de bijbel gezien als 1 van de 3 (De vader, Zoon (jezus), en de heilige geest) en mohammed gewoon profeet.

@Jveight en rreeyy
Kijk, hier botst het al, maar waar wij op moeten richten zijn niet de verschillen, maar de overeenkomsten. We moeten juist samenwerken en ons richten op onze vijanden, degenen die ons uit elkaar proberen te halen. Er zijn zoveel landen waar christenen, joden en moslims in vrede met elkaar leven. Kom op, we moeten elkaars vrienden zijn i.p.v vijanden! Laten we de mensen als voorbeeld nemen die elkaar mogen, ongeacht hun achtergrond! We zijn allemaal mensen, en dat is het belangrijkste!

@esrarengiiz
even voor de duidelijkheid ik heb geen enkele uitspraak ervaren als vijand (vanuit jveight) en heb het zelf ook niets vanuit zo een intentie geuit .. 😛 was gwn meer ter opvulling van info .. en heb respect voor reacties van jveigt, als hij zegt dat dat in de bijbel staat waar hij in gelooft, is het toch best allemaal 😛

Ik doel niet persoonlijk op jullie hoor, maar meer als één persoon die de Islam aanhangt, en de andere het Christendom :V

mischien een raadsel voor je maar religie kun je al in sumerische steenschriften vinden toen bestonden die religies waar jij het over hebt nog niet,eindeloos gezever altijd over die eeuwen oude kindersprookjes,meeste mensen laten oudere gedeelte van geschiedenis achterwege om een of andere reden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.