Categories
Uiterlijk & gezondheid

Zo gezond als een aardbei!

Ik zit nu één van mijn favoriete fruit te eten, namelijk aardbeien! Het is heel nuttig om te weten hoe gezond aardbeien zijn, dus ben ik deze vrucht gaan bestuderen en kwam erachter dat verse aardbeien zeer gezond zijn vanwege de grote hoeveelheid ijzer en fosfor. Ook is de vrucht rijk aan vitamine C, B, en K.

De voordelen van aardbeien
Aardbeien geven veel kracht aan het lichaam. Het verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt aderverkalking. Het versterkt ook het immuunsysteem, want aardbeien zijn een zeer goede anti-oxidant. Het verlaagt de kans op kanker. De spijsvertering functioneert beter en sneller. Het verwijdert de schadelijke stoffen uit het lichaam en vermindert de kans op diureticum en intestinale wormen. Het reinigt het bloed en versterkt het tandvlees en verwijdert slechte adem. Aardbeien geven een kalmerend effect, vermindert stress en verlaagt de bloeddruk. Ook vermindert het koorts en het is goed voor reuma-en leverziekten. Last but not least: aardbeien hydrateren, geeft frisheid en schoonheid aan de huid.

How-to?
– Gedroogde aardbeibladen kunnen worden gebruikt bij het maken van thee.
– Ik raad je ook aan om aardbeien te eten met een lege maag omdat het zo beter verteerd wordt.
– Als je de aardbeien stampt en een puree ervan maakt, kun je het mengen met melk. Zo kun je een masker maken om de huid grondig te reinigen.
– Je kunt ook gewoon aardbeienjam maken. Dat smaakt heerlijk!

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.