Categories
Uiterlijk & gezondheid

Natuurlijke producten voor gezond haar

Je hoeft geen honderden euro’s te besteden aan de kapper, want de onderstaande natuurlijke producten zorgen ervoor dat je gezonder haar krijgt.


Avocado
Avocado is rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine E en B. In plaats van een dure crème, kun je een rijpe avocado aanschaffen en deze op je natte haar smeren en een paar minuten laten opnemen. Spoel dit grondig uit zodat je kunt genieten van glanzend haar.


Bonen
De gewone boon bevat vitamine B6, foliumzuur, magnesium, zwavel en mineralen zoals zink. Wat wil je nog meer? Er wordt aangeraden om zwarte bonen te eten tijdens het lunch, want zo krijg je glanzend haar.


Kokosnoot
Kokosolie wordt vaak gebruikt om stress en rimpels te verminderen. Het is ook effectief voor gezonder haar. Masseer je hoofd een paar keer per week met kokosolie. Het resultaat? Geen roos en stevig haar die minder snel breekt. Succes gegarandeerd.


Melkproducten
Melk wordt gepromoot als calciumbron voor de aanmaak van sterke botten, maar het maakt ook je haar gezonder. Het bevat namelijk ook calcium, vitamine D en B12. Drink vooral vetarme melk en hüttenkäse.


Eieren
Ei is een goedkope manier om de dagelijkse eiwit behoeften te voldoen. Je kunt in plaats van het kopen van een biologische shampoo, je haar masseren met ei want dit verzorgt het haar en geeft het een natuurlijke glans. Masseer het hoofd met eigeel en laat dit gedurende 10 tot 15 minuten opnemen en spoel het met warm/lauw water.


Bot (dier)
Vis houdt het hart en lichaam gezond. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat vis ook voor gezond haar zorgt. Botten bevatten meer ijzer dan andere zeedieren wat ook je haar versterkt.


Honing
Honing smaakt heel lekker met melk; gelukkig krijg je ook glanzend haar dankzij deze natuurlijk zoutstof. Meng 2 eetlepels honing met 2/3 beker olijfolie. Masseer het hoofd, laat het een half uurtje inwerken en spoel het uit met lauw water.


Erwt
Groene erwten bevatten meer calorieën dan andere groene groenten, geeft je een verzadigd gevoel en maakt je haar gezond.


Kalkoen
Kalkoenen zijn vol van eiwit en is een uitstekende bron van ijzer, dus dat maakt je haar sterk en gezond. Het bevat minder calorieën en vet dan biefstuk, dus je ‘mag’ meer van dit vlees eten en je krijgt meer eiwitten binnen.


Walnoot
Een walnoot is een uitstekende bron van vitamine E en gezonde oliën. Het geeft je haar ook meer glans. Stop de walnoten in de blender en kook het op hete water. Filter het en wacht totdat ze gekoeld zijn. Laat het de gedurende 20 minuten op het hoofd inwerken. Dit beschermt de haar en zijn natuurlijke haarkleur. Ook vertraagt het proces om witte haren te krijgen. Fijn, toch?

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *