Categories
The Illuminati

Mozart hoort bij the Illuminati

Mozart. You love or hate his music. Wij zijn i.i.g. geen liefhebber van klassieke muziek noch vrijmetselarij en een combinatie van deze twee is te slecht voor woorden!


Even inzoomen voor de duidelijkheid!


*kucht* Duivelse samenzweringen en geheime genootschappen *kucht*

[ad#468×60 banner]

8 replies on “Mozart hoort bij the Illuminati”

NOOOH , ik val inslaap met zijn muziek.

een beethoven dan šŸ™ ?

Ja , alleen hij verschuilde zich achter zijn katholieke geloof. *middelvingervoorhem*

vrijmetselarij is toch iets anders dan de illuminatie? Vrijmetselarij is dacht ik vergaande vriendjes politiek, niet de wereld hersenspoelen…

Al sinds lang achtervolgd de vrijmetselarij het verhaal als zou illuminati tot de vrijmetselarij behoord hebben of er aan gekoppeld zijn of er ook nu toe behoren of aan gekoppeld zijn. Dit was en is echter niet het geval. Meestal komen dergelijke fantasieĆ«n voor op dezelfde sites waarop wordt gefantaseerd over de Ā“NWO’ (New Word Order’).

Enkele fanatieke christenen koesteren sterke weerstand tegen de (imaginaire) Illuminati, vooral zij die de groep zien als de grondlegger van de NWO, die de macht over de hele wereld zou willen verkrijgen. Dit zal volgens deze christenen het machtsimperium van de antichrist zijn. Die NWO is verzonnen door de tsaristische geheime dienst eind 19e eeuw en in een falsificatie gepubliceerd als de zogenaamde ‘Protocollen van de wijzen van Zion’ om deelnemers aan het eerste zionistische congres in GenĆØve (ik dacht in 1897) in een kwaad daglicht te stellen. Het geschrift was grotendeel overgeschreven uit een Frans werkje, dat over Napoleon en Frankrijk handelde. Men verving wat namen en omstandigheden en: bingo! De propagandamachine van Hitler gooide daar nog een schepje bovenop door de link vanuit deze antisemitisch bedoelde protocollen door te trekken naar de vrijmetselarij.

Op Wikipedia is informatie over de illuminati te vinden waarin ik mij op basis van eigen onderzoek redelijk kan vinden en die een redelijke samenvatting biedt. Het onderstaande heeft daarvan gebruik gemaakt.

De link illuminati-vrijmetselarij behoort tot een stelsel van verdachtmakingen van elkaar citerende personen, met name in boeken en op websites van (al dan niet verklaarde) orthodoxe christenen en fanatieke volgelingen van andere geloven. Maar er zijn ook personen die dit schrijven, die niet tot die laatste groepen gerekend kunnen worden. Samenzwerings- en complottheorieƫn zijn nu eenmaal razend populair. Kijk recent naar de verhalen rond de dood van Michael Jackson of Lady Di of wat langer geleden naar de dood van president John F. Kennedy en kort daarna van zijn moordenaar.

Illuminaten (ook Illuministen of Illuminati) is de aanduiding voor zeer verschillende historische ‘geheime’ genootschappen. De oudst bekende hiervan is het Spaanse genootschap Alumbrados (letterlijk: de verlichten). Deze groep hield zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek.

Hiernaast bestond er in Frankrijk een groepering die onder invloed stond van Joodse en Arabische mystiek, het werk van Erasmus, de moderne devotie en het quiƫtisme en die anti-hiƫrachische ideeƫn aanhing. Deze groeperingen kwamen vanaf 1527 zwaar onder vuur te liggen door de activiteiten van de inquisitie. Velen werden vervolgd, net zoals de Tempeliers en de Katharen.

De oorsprong voor de naam Illuminati is onduidelijk. In het Latijn betekent Illuminati letterlijk ‘de verlichten’.

De bekendste Illuminaten zijn lid van de door Adam Weishaupt veel later in het leven geroepen “Orde der Volmaakbaren”. Tot deze groepering behoorden onder andere Herder en Goethe (de laatste was vrijmetselaar). De geschiedenis van de Beierse Illuminati begon op 1 mei 1776, toen mensen uit de vrijmetselarij met door de jezuĆÆeten opgevoede Adam Weishaupt in Ingolstadt een orde stichtten onder de naam Gesellschaft der Perfectibilisten. Het hoofddoel was de reformatie van de kerk en de emancipatie van de burgerij.

De organisatie van deze Illuminati was gebaseerd op de vrijmetselarij, maar behoorde daar (zoals hierboven al eerder gezegd) dus niet toe. Karel Theodoor verbood de Illuminati op vele gronden, waaronder de inmenging in de buitenlandse politiek. Documenten hierover zouden zich nog in het Rijksarchief te Beieren bevinden. 111 jaar na het verbod werd de orde in 1896 opnieuw opgericht. Sinds een vernieuwing van de orde in 1926 opereerde ze vanuit Berlijn, echter sinds 1929 is ze weer verdwenen uit de boeken.

In veel hedendaagse populaire complottheorieĆ«n spelen ‘de Illuminatii’ een rol. De illuminati werden gepopulariseerd door de roman The Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson & Robert Shea. Dit boek inspireerde een Duitse hacker in de jaren 1980 tot de schuilnaam “Hagbard Celine” (een personage uit het boek). Deze hacker brak in in verscheidene Amerikaanse computersystemen. Hij vond kort daarna de dood op een enigszins mysterieuze manier; volgens de Duitse politie was het zelfmoord.

Clifford Stoll schreef hierover een boek vanuit het Amerikaanse perspectief met de titel “Het Koekoeksei” (1989). In Duitsland werd er een “fact-fiction” boek over geschreven dat op zijn beurt verfilmd werd, zie 23 – Nichts ist so wie es scheint.

De Illuminaten van Beieren worden genoemd in de bestseller ā€˜De slinger van Foucaultā€™ van Umberto Eco. Daarnaast komen illuminati voor in de eerste Tomb Raider film, Deus Ex en in het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown, dat verfilmd werd: Angels & Demons (mei 2009). Er is ook een kaartspel gebaseerd op de complottheorieĆ«n rond de Illuminati.

Conclusie moet dus zijn dat Mozarts banden met de illuminati niet kunnen hebben bestaan, want in die tijd waren er geen mensen in zijn woonomgeving die er weer eens met die naam van door gingen. Maar wie het wil geloven schrijft er natuurlijk letterlijk fantastische boeken over vol. Vlieg er niet in, ook al is dat nog zo verleidelijk. Conclusie twee is dat vrijmetselarij geen genootschap is waar de leden ervan elkaar de bal moeten toespelen.

Op de eerste plaats: de vrijmetselarij is geen geheim genootschap, al kent ze wel een klein aantal geheimen. Het gaat daarbij om enkele onderdelen van de inwijding waarin het nieuwe lid door kleine verrassingen aan het denken moet worden gezet over zichzelf en zijn verhouding tot ander en de wereld. Als dat nieuwe lid die onderdelen van het ritueel al zou kennen, zou de zeggingskracht ervan veel minder zijn. Vandaar dat vrijmetselaren die niet naar buiten brengen, niet vanwege henzelf, maar om nieuwe leden niet iets waardevols te ontnemen.

De vrijmetselarij is een genootschap van mensen die regelmatig bij elkaar komen in lokale verenigingen. Het kunnen alleen mannen zijn, alleen vrouwen of het is een gemengde vereniging van mannen en vrouwen. Zoā€™n lokale vereniging wordt ā€˜Logeā€™ genoemd.

De Vrijmetselarij is een genootschap waarbinnen men streeft naar geestelijke verdieping. Het heeft als doel de mens zichzelf te doen kennen en om hem of haar te bewegen zich voor een betere samenleving in te zetten. En ieder lid mag voor zichzelf weten hoe zo’n betere wereld er uitziet. Het is immers geen politieke partij met concrete maatschappelijke programma’s of een kerk met dwingende dogma’s.

De vrijmetselaar zoekt op wat mensen verbindt en tracht weg te nemen wat hen verdeelt. De vrijmetselaar erkent:
– de hoge waarde van de menselijke persoonlijkheid;
– de gelijkwaardigheid van alle mensen;
– ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid; en
– ieders verantwoordelijkheid voor zijn eigen doen en laten.

en:
– het zijn vrijdenkers, die tolerantie hoog in het vaandel hebben.
– het zijn zoekers, die erkennen nooit uitgezocht zijn.

Het is een inwijdingsgenootschap. Dat wil zeggen dat de vrijmetselaar zichzelf stap voor stap leert kennen door met anderen van gedachten te wisselen over zaken die de mens raken en door drie rituelen te ondergaan die de innerlijke groei bevorderen. De symbolische vorm van de Broederschap is die van een middeleeuws gilde, waarbinnen gewerkt wordt; gewerkt aan jezelf. Vrijmetselaars spreken daarom over ā€˜vrijmetselaarsarbeidā€™.

De vrijmetselaarsarbeid wordt ook wel ā€˜maƧonniekā€™ genoemd, naar het Franse woord ā€˜maƧonā€™ voor vrijmetselaar. De vrijmetselarij is niet opgericht om standpunten in te nemen, laat staan om daarmee naar buiten te treden. Zij komen samen om innerlijk werk te doen. Vrijmetselarij is geen boek met eenduidige antwoorden op levensvragen of maatschappelijke problemen. Die antwoorden, ik schreef het al hierboven, mogen voor ieder lid verschillend zijn. Daamee vervalt automatisch iedere basis voor gemeenschappelijk optreden in politieke of religieuze zin.

Ik haat Mozart, viezerik heeft deels van Osmaans muziek gestolen en in zijn symphonien gestopt, weet niet meer welke.

Ik weet niet welke symphony van hem maar op het einde heeft die ene klein stukje van onze Osmaanse liederen gestolen, weet ook niet meer welke Osmaanse, bence Mehter Marsi. Maar ik weet wel zkr dat dat zo is šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.