Categories
Binnenland & buitenland

Tjernobyl, de verlaten stad

Bijna zomervakantie! Dus alatoerka.nl komt hier met een mooi vakantie plek.

Niks ter van  zon, zee, strand. Dit jaar gaan we naar de verlaten stad Tsjernobyl.

Tsjernobyl  is een kleine stad aan de rivier Pripjat, gelegen in de oblast Kiev, in het noorden van Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. Het is vooral bekend vanwege het ongeluk in een nabijgelegen kernreactor op 26 april 1986. De ioniserende straling als gevolg van dit ongeluk is er nog zo sterk, dat de autoriteiten het onverantwoord vinden om er te wonen. Daarom is de plaats, die voorheen zo’n 14.000 inwoners telde, net als het nabijgelegen stadje Prypjat nu een spookstad en valt zij binnen de zogenaamde vervreemdingszone, die in een straal van 30 kilometer rondom de kerncentrale loopt en die niet vrij toegankelijk is.

In de omliggende regio is de straling minder sterk, maar ook daar wonen nog steeds vijf miljoen mensen in besmet gebied.

Bron: wikipedia

Nu je weet wat voor een stad Tjernobyl is en wil je het graag zien hea? Daarom hebben wij wat foto’s verzameld van de spookstad Tjernobyl. Leun achterover en bekijk deze verschrikkelijke foto’s.

[ad#468×60 banner]

En? Wat vond je ervan? Cool?

4 replies on “Tjernobyl, de verlaten stad”

Voor of tegen kernenergie, ik weet het niet. Voor nu een prima oplossing. Maar hoe gaan mensen over, laten we zeggen, 1000 jaar er mee om, kunnen ze onze waarschuwingen nog lezen, kunnen ze met deze giffen omgaan. Wordt het het goud van onze tijd. We weten niet wat de toekomst brengt en wat voor gevaren komen er dan om de hoek kijken. Er zijn nu drie plekken op de wereld die in de komende eeuwen onbewoonbaar zullen zijn, pripyat, fukusima en een meer in Rusland wat zwaar radioactief is. Wat mensen niet weten is dat deze directeur gevangen werd genomen en toen hij vrijkwam kreeg hij weer een mooi baantje. Je moet het lef maar hebben. Wel ben ik erg nieuwsgierig naar de omgeving in Pripyat, heb er inmiddels veel over gelzen en veel filmpjes bekeken van mensen die er zijn geweest. Het gaat me niet zo zeer om de. Radioactiviteit, die zul je niet merken. Maar meer hoe de natuur zijn plek weer terugeist. Ik denk dat over een jaar of vijftig op veel plekken niets meer terug te vinden is over de mensen. Weet u overigens dat er nog meer plekken zijn die erg interessant zijn in Rusland. Bijv. De oude kampen voor gevangenen uit de tijd van Stalin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.