Categories
Internet & technologie

iRobot evenement in Japan zeer succesvol

Ieder persoon weet dat Japanners van sciencefiction en geavanceerde machines houden. Zij bewezen zichzelf vorig week weer door honderden robots deel te nemen aan het International Robot Exhibition (IREX) bij de Tokyo Big Sight, Japan. Het evenement duurde van van 25 tot 28 november 2009. Hier zijn de meest opmerkelijke foto’s van de mechanismes:

De industriĆ«le robot ‘Next Age’ toont zijn behendigheid door de rode lint door te knippen bij de opening ceremonie van de evenement.

.


iRobi, ontwikkeld door Yujin (Korea) kan toezicht houden op je huis, informatie verstrekken over het weer en nieuws, reageren op gesproken commando’s en de kinderen vermaken met liedjes.



Robid is een robot die ontwikkeld is door de Robot Laboratorium in Japan. Hij kan snel op zijn voeten staan, springen zonder te vallen, praten, antwoord geven op stemmen. Vanwege zijn grote ogen lijkt het alsof hij een karaktereigenschap heeft.

.


Fuji Heavy Industries (Saburu) promoot hier zijn AV-T3 atomische cargo transport robot.

.

Taizo is een clownachtig robot ontwikkeld door General Robotix. Hij kan voorbijgangers laten zien hoe goed zijn rekoefeningen zijn.

.


De ‘Squese’ robot gebruikt zogenaamde ‘lucht spieren’ om te tonen hoe het spulletjes kan vasthouden, grijpen en oppikken. EnGadget verklaart: ”De hand is verpakt met kunstmatige vezels die worden gecontroleerd d.m.v. luchtdruk, waardoor de bewegingen genoeg zijn om een rauw ei op te pakken zonder te breken.”

.


Dit is Saya, een receptionist robot designed en gebouwd door een groep van een Wetenschap-universiteit in Tokyo. De robot heeft 18 platen ingebouwd in haar huid om te kunnen functioneren (lachen, reageren, boos of verdrietig kijken)

.

]
Humanoid robot Manoit AT01 kan breakdancen, vriend!

.


Tiny Wave is een atletische robot met voetbal-talent — De robot kan ballen gooien, concurreren in wedstrijden en overgooien en nog veel meer dat een ware voetballiefhebber moet kunnen!

.



Eager Corporation beweert dat zijn D plus ropup robot het meest ecologische robot ter wereld is omdat het gemaakt is van golfkarton.

.

en.. Topio, een ping pong speler gemaakt door TOSY (Vietnam), wachtte voor een waardige tegenstander..

Welke robot is jouw favoriet?

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *