Categories
Liefde

Het uitmaken met je partner

Je wilt het uitmaken met je partner vanwege enkele problemen die je bent tegengekomen. Realiseer wel dat dit een moeilijke besluit zal zijn, want hoe moet je het eigenlijk aanpakken zonder dat je haar/hem erg veel zal kwetsen?

Eerste stap
Ben je enkele problemen in je relatie tegengekomen waarvan het lijkt alsof de beste oplossing uitmaken is? Dan is dit vast het beste optie, maar voordat je gelijk een punt achter de relatie gaat zetten is het nog beter om eerst alles uit te praten en samen een oplossing te zoeken. Maar als je merkt dat niets veranderd en dat je ongelukkig blijft, is het hoogstwaarschijnlijk het beste dat je het uitmaakt met een zo min mogelijk kwetsend gesprek.

Tweede stap
Je moet aan je vriend(in) eerst (indirect) het gevoel geven dat er iets niet pluis is, bv. ‘we moeten praten’. Zo weet -ie dat er iets aan de hand is en kan hij of zij zich alvast voorbereiden over wat er tegemoet gaat komen. Tijdens het gesprek moet je rustig blijven en op een eerlijke manier vertellen waarom je het uit wilt maken. Als je met een leugen komt zal hij/zij jou begrijpen en de keuze respecteren.

Derde stap
Nadat je gezegd hebt dat je niet meer verder wilt zal hij of zij telkens vragen stellen. Ook bestaat er een kans dat -ie zal discussieren of een ander reactie zal tonen, zoals huilen, smeken en onderhandelen. Probeer deze te vermijden, want er bestaat een grote kans dat je vriend(in) je schuldgevoel zal proberen te geven en je van gedachten zal veranderen. Beantwoord eerlijk op de vragen en zodra je merkt dat hijĀ  of zij begint te houden, moet je niet te veel medelijden hebben want dan bestaat er een mogelijkheid dat alles uitgesteld kan worden.

Vierde stap
Zorg er ook voor dat je niet lichamelijk bent na het uitmaken. Een vriendelijke knuffel of een klopje op de schouder mag, maar overschrijd de grens niet.

Do’s
– Als je merkt dat je vriend(in) een slechte dag heeft moet je het uitmaken tijdelijk uitstellen, want dan zal de klapĀ  harder aankomen.
– Respecteer je vriend(in) en beantwoord alle vragen eerlijk, want deze verdient -ie.

Don’t
– Negeer hem/haar niet d.m.v droge opmerkingen, want dit is oneerlijk en je partner verdient respect want jullie hebben al zoveel dingen meegemaakt. Niemand zou willen dat het zo zou uitgaan.
– Spreek hem of haar persoonlijk aan. Uitmaken via de SMS, e-mail of MSN is erg triest. Hoe denk je te reageren als je hem of haar een keertje buiten tegenkomt?
– Maak het niet uit als jullie in een ruzie belanden. Als jullie beiden kalm blijven, zal alles beter uitgepraat worden.
– Dreig hem niet dat je het uit zal maken, dit zal alles verslechteren.
– Zeg nooit dat jullie nog vrienden kunnen blijven, want dit zal hem of haar alleen maar hoop geven en wie zegt dat het makkelijk zal zijn om van een relatie ineens over te stappen naar vriendschap. Dit voorstel is wreed.

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.