Categories
Religie & cultuur

Fijne offerfeest, Alatoerkers!

Offerfeest oftewel slachtfeest

Koran 37:102 As-saaffaat
Toen die zover was dat hij met hem mee kon gaan zei hij: ¨Mijn zoon, ik heb in de slaap gezien dat ik je zal offeren. Zie eens wat jij ervan vindt¨. Hij zei: ¨Mijn vader, doe wat je bevolen is. Je zult merken dat ik, als God het wil, iemand ben die gelukkig volhard¨.

Ibrahim (vzmh) moest een grote test ondergaan. De zoon die waarvan hij zoveelt hield moest opgeofferd worden aan God/Allah. Ze besloten samen een moeilijke beslissen, maar gingen op weg naar Mina om de opdracht uit te voeren.

Eenmaal in Mina aangekomen zette Ibrahim een mes op de keel van zijn kind en gebruikt al zijn kracht om de daad te voltooien, maar God gebruikte zijn krachten en de mes sneed de nek niet door. Er kwam een boodschap vanuit de hemel:

Koran 37:103-107 As-saaffaat
Toen zij zich beiden (aan God´s wil) overgegeven hadden en hij hem op zijn voorhoofd had neergelegd, riepen Wij hem: ¨Ibrahiem! Jij hebt de droom doen uitkomen. Zo belonen Wij hen die goed doen. Dit was duidelijk een beproeving. En Wij gaven voor hem een geweldig offer in de plaats¨.

Er werd een ram vanuit de hemel gestuurd die de plaats van de zoon innam. Deze werd geslacht. Sindsdien is het een plicht voor moslims om een dier te offeren.

Fijne Offerfeest, mensen!
[ad#468×60 banner]

2 replies on “Fijne offerfeest, Alatoerkers!”

Leuk dat je even kort verteld waar onze offerfeest vandaan komt!
Bedankt dat je het ook met bronnen uit de Koran hebt gedaan!

eid moubarak iedereen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.