Categories
Binnenland & buitenland

Eiffeltoren kleurt rood en wit

In Parijs is de Eiffeltoren gedurende 6 dagen rood en wit gekleurd. De helft van de Eiffeltoren is versierd met witte lampjes en de ander helft is versierd met rode lampjes.

Het ziet er voor de verandering eens anders uit en dat zien we ook graag. Je kunt de Eiffeltoren tot 11 oktober in deze kleuren zien.

De reden voor deze kleurverandering is speciaal voor de Toerken, de zogenaamde ‘Toerkse seizoen’. Ook heeft het bezoek van de Toerkse president Abdullah Gül invloed gehad.

Deze kleurverandering heeft enig kritiek gekregen van extreem rechtse mensen. Maar natuurlijk zijn de Toerken in Parijs er erg blij mee en hebben gelijk een feest van gemaakt.

[ad#468×60 banner]

5 replies on “Eiffeltoren kleurt rood en wit”

De Eiffeltoren is al eerder in allerlei kleuren versierd zoals bijvoorbeeld voor de Chinese Nieuwjaar. Maar als er iets gedaan wordt voor de Turken leest men meer negatieve reacties en krijg men ook meer kritiek.

Ook op alatoerka.nl krijgen we negatieve reacties over dit blog helaas. Deze reacties zullen verwijderd worden.

Het is jammer dat er mensen zijn die zo vijandig reageren. Wij zouden ook wel trots zijn als de Eiffeltoren in blauw, rood en wit gekleurd zou zijn.

Ik vind het wel geniaal! ik ben zelf niet Turks maar hiermee laten ze echt zien dat Turken ook niet altijd zo slecht zijn, anders doen de Fransen dit ook niet!

Wow wat tof dat de Turken hiermee een feest maken. Ik vind het super leuk om te zien. Echt vet dit..

Leave a Reply

Your email address will not be published.