Categories
Culinair

Puddingtaart met aardbei en banaan

Na een gesprek met een vriendin over pudding, besloot ik vandaag om een pudding-taart met aardbei en banaan te maken. Lekker gevarieerd!

De puddinkjes moeten op traditionele wijze gebakken worden, maar let wel op dat je minder melk moet voegen, want anders wordt het taart niet stevig en blijft het maar gewoon een ‘pudding’. Dus als je 700 ml melk moet toevoegen, zet je er maar 500. Of als je 3,5 beker moet vullen, maar 2,5 of 3 bekers.

Nadat je puddinkjes klaar zijn, moet je de biscuits 3 x 4 netjes op een rij in een diepe glazen bak ordenen. Neem geen grote bak, anders krijg je maar een lage taart.

De aarbei- of banaanspudding mag laag voor laag geplaatst worden. Dus aardbei>biscuits>aardbei

.. en je gaat door tot je de laatste laag klaar hebt gezet. Wees niet ongerust dat je taart er nu raar uitziet.

Voor de versiering heb ik een banaan en ananas gebruikt. De banaan zorgt voor een échte proefing v.d. banaanpudding en de ananas voor de frisheid. Als final touch: kleurrijke hagelslag voor taarten!

En na een paar uur in de koelkast te hebben gelegen…

One reply on “Puddingtaart met aardbei en banaan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *