Wat hoor ik niet te dragen als moslima met hoofddoek? #2

Gepost door Esrarengiiz op 3-06-11 in Religie & cultuur

Wat hoor ik niet te dragen als moslima met hoofddoek? #2

Het leek mij een goed plan om een overzicht te maken met kledingcombinaties voor moslima’s, want op straat kom ik de raarste stijlen tegen. No offensive, ik ben niet bepaald iemand die over elke stijl kritiek op heeft. Integendeel! Maar sommige kledingcombinaties zouden wel veranderd worden, want anders draag je je religieuze hoofddoek voor niets.

PS: Ik weet dat er discussies veroorzaakt kunnen met de reden: het gaat vóóral om de levensstijl van een moslim, want er zijn immers personen die van alles kunnen doen en alsnog een hoofddeksel dragen. Deze blog heeft daar niets mee te maken! Ik geef je slechts tips zodat je geen negatieve reacties van anderen krijg te horen (achter je rug om).

De meest voorkomende fout: de moslima’s gaan vaak de mist in door korte rokjes en jurkjes te dragen, met eventueel een huidkleurige panty. Dit ziet er niet uit! Je hoort minstens een broek te dragen, niet te strak natuurlijk.

Ik ga niet moeilijk doen. Ook ik draag broeken en dat hoort eigenlijk niet volgens de kledingnormen van de Islam, maar daar richt ik me nu niet op. Ik vind dat zelfs een broek het ergste is wat je kunt dragen voor een hoofddoekdragende moslima, maar er zijn helaas meiden onder ons die hun hoofddoek van achteren dragen en daarbij een doekje wikkelen om het haarknotje zodat er meer volume gecreëerd wordt. De nek is dan ook meestal zichtbaar. Niet doen!

PS: de onderarmen moeten ook bedekt worden!

Wat ik vaak op straat zie is dat er nogal (minderjarige) moslima’s lopen met een kort shirtje. Vervang de broek met een lange rok en je scoort punten, oh lieve zusters van me. En laat die naaldhakken achterwegen; die trekken teveel aandacht vanwege het geluid en hoge hakken.


Muslima over the top: sieraden. De zon schijnt, dus dat betekent dat de accessoires weer mogen verschijnen! Kies echter wel voor slechts één accessoire of een combinatie van een zonnebril en een ring o.i.d. dus niet een zonnebril, grote overdreven tas, ketting, ring(en) en armbanden tegelijkertijd.


Bij enkelen kan je ook heel goed de beha(rand) zien. Dat is niet de juiste kledingwijze, meiden! Behalve dat het er niet uitziet, kunnen de jongens het ook zien. Winkelketens zoals de H&M verkoopt veel kleding van dunne stof, dus let daar goed op. Voordat je het aanschaft, kun je het beste jouw hand eronder plaatsen om te zien of het een doorzichtige kledingstuk is, ja of nee.


Overkneelaarzen horen niet thuis in onze kledingvoorschriften, want volgens veel jongens staat dit ‘sexy’ en dat is alles wat we juist niet willen, toch?  Sexy = not hijab! Let ook even op of het jurkje niet te kort is, want tegenwoordig vergeten we dat ook weleens. Na een tijdje jurkjes dragen, worden ze steeds maar korter.. en korter.


Ja, ze bestaan: hijaabi’s die t-shirts aantrekken, waarbij de gehele armen ontbloot worden. Foei foei. Draag minstens een vestje, zodat de armen bedekt blijven + een hoofddoek over de boezem.


Halflange rokken zijn niet bestemd voor ons, behalve als je een broek eronder draagt maar dat ziet er eerder uit alsof je vastzit in de jaren ’90. Koop gewoon een hele lange rok. Halflange rokken staan afschuwelijk met panty’s en/of leggings, want zodra je gaat zitten kruipt het omhoog waardoor het lijkt alsof je een minirok aan hebt, want je benen worden helemaal zichtbaar. Onthoud: Leggings zijn geen broeken.