Categories
Leven

Chakra’s zijn de basis om een goed mens te zijn

De mens bestaat uit energie. Wij kunnen zowel positieve als negatieve energie uitstralen vanwege onze emoties, zoals verdriet en blijheid. Dat kunnen anderen ook aanvoelen. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.

Als je rekening houdt met alle chakra’s wordt je technisch gezien een goede, gezonde mens. Er kan nu negatieve energie in je lichaam zitten, waardoor je je nu lekker in je vel zit. Als je alle chakra’s goed beheert voel je je ook veel beter want dan zit je vol positieve energie! Deze chakra’s zijn een hulpmiddel om een goed mens te zijn.

Er zijn tal van interpretaties en invullingen van het begrip chakra, afhankelijk van traditie en cultuurverschillen. De Oosterse scholen hebben het altijd over de 7 chakra’s maar wij focussen op 5 van deze.

We beginnen van beneden naar boven:
Sacraal chakra: Deze chakra is de seksuele energie. Chakra’s kunnen zowel goed als slecht gebruikt worden. Dit ligt echter af van de situatie en omgeving en deze beïnvloedt dan het lichaam positief of juist negatief. Personen vertellen dat seks goed kan zijn, zolang het maar in een legale huwelijk gebeurt, maar seksuele relaties buiten het huwelijk kan het lichaam negatief beïnvloeden want jij weet dat dit eigenlijk niet hoort, maar doet het wel. Dat wordt dan negatief beïnvloedt.

Navel chakra: De Navel chakra is bevestigd naast je maag en dit gaat over persoonlijke kracht en de opslag van de levenskracht. Om je levenskracht correct op te bouwen, moet je gezond en natuurlijk voedsel eten. Fastfoods en snacks zorgen ervoor dat deze chakra negatief beïnvloed wordt. Het lichaam wordt aangetast door ongezonde voedsel en na een tijdje voel je je dan dik en lui, waardoor de lichaamsenergie verminderd.

Hart chakra: De Heart chakra zorgt voor compassie, liefde, respect en emotionele volledige nakoming. Gezonde relaties, liefde en harmonie tussen mensen kan opgebloeid worden zolang er barmhartigheid in je hart bevindt. Eigenlijk is de mens zelf puur, maar door omstandigheden kan je -zoals men weleens zegt- een harde hart krijgen. Probeer in vrede en harmonie te leven.

Keel chakra: De Throat chakra staat gelijk aan zelfexpressie en communicatie, dus eigenlijk is het gelinkt aan de tong. Er wordt aangeraden om niet te vloeken en misbruik te maken van je throat chakra.

Hoofdchakra: Een volledige, perfect werkende hoofdchakra wijst op wijsheid, intuïtie, bewustzijn en spiritualiteit. Daarom moet men investeren in hun psychische , mentale en emotionele eisen om zich in het rechtvaardige pad te bevinden.

[ad#468×60 banner]

2 replies on “Chakra’s zijn de basis om een goed mens te zijn”

Leave a Reply

Your email address will not be published.