Categories
Fashion & make-up Religie & cultuur

Wat hoor ik niet te dragen als moslima met hoofddoek?

Wat hoor ik niet te dragen als moslima met hoofddoek?

Het leek mij een goed plan om een overzicht te maken met kledingcombinaties voor moslima’s, want op straat kom ik de raarste stijlen tegen. No offensive, ik ben niet bepaald iemand die over elke stijl kritiek op heeft. Integendeel! Maar sommige kledingcombinaties zouden wel veranderd worden, want anders draag je je religieuze hoofddoek voor niets.

PS: Ik weet dat er discussies veroorzaakt kunnen met de reden: het gaat vóóral om de levensstijl van een moslim, want er zijn immers personen die van alles kunnen doen en alsnog een hoofddeksel dragen. Deze blog heeft daar niets mee te maken! Ik geef je slechts tips zodat je geen negatieve reacties van anderen krijg te horen (achter je rug om).

Spijkerbroek met korte shirtje

We beginnen met iets simpels: een korte shirtje met broek kan écht niet! Zo zie je de vorm van de achterwerk en dat is niet de bedoeling! Als je besluit om een hoofddoek te dragen moet je tenminste de achterkant bedekken met iets wat langer is dan een shirt. Ook kan je een vestje aantrekken zodat de achterkant niet te zien is.

Legging = minirok

Het is hier niet te zien, maar op straat kom je wel moslima’s tegen die een superstrakke legging dragen. Wat zij niet in de gaten hebben is dat zij eigenlijk een minirok dragen á la niet-moslims. De vorm van de benen zijn duidelijk te zien en een truitje houdt dit niet tegen. Als je perse een legging wilt dragen moet je tenminste een jurk dragen tot je knieschijven, want nu draag je als het ware een jurkje die dezelfde functie heeft als een minirok.

T-shirt

Het is even wennen voor nieuwe hoofddoekdragers: geen T-shirt meer dragen, vooral bij zonnige dagen. Je moet tenminste de bovenarm bedekken. Als je perse dat mooie bloesje wilt dragen zal je een vestje moeten dragen.  Dat staat vaak chique!

Minirok !!!1!

Het lijkt onmogelijk, maar nee: er zijn daadwerkelijk moslima’s die gewoon minirokjes durven te dragen. Ik zag laatst nog een onwetende in Centraal Station en het ergste van alle is dat ze ook een scheiding had, wat de minirok dus nóg korter laat uitzien. Het beste is om geen (korte) rokjes te dragen, maar als je dat perse wilt moet de knieschijf niet te zien zijn. Hoe langer, hoe beter. Maak ‘ons’ alsjeblieft niet belachelijk.

I-am-so-cute-moslima

Het spijt mij zeer dat ik het op zo’n manier moet uiten, maar ik heb een hekel aan meisjes die te veel make-up opdragen, een grote tulband á la kamelenbult dragen (voelt dat niet zwaar aan?) en zo’n rare kleding dragen om schattig uit te zien. Proberen ze nou een moslima-emo na te doen? Het lukt ze in ieder geval wel. Als je een hoofddoek wilt dragen, moet je genoeg verantwoordelijkheid in je hart hebben want dit is erg respectloos tegenover de Islam.

Zodra ik meer rare kledingcombinaties op straat tegenkom, zal ik deel twee posten!

[ad#468×60 banner]

28 replies on “Wat hoor ik niet te dragen als moslima met hoofddoek?”

Haha, te gek! Ik ben nu al benieuwd naar deel twee 🙂

Je hebt gelijk, er zijn bepaalde moslima’s die zo dragen. Ik vind het eigenlijk grappig uitzien.

Kleding van mannen:
De mannen moeten van hun navel tot knieën bedekt zijn. Ze mogen geen zuivere zijde of goud dragen en kleding die aan andere godsdiensten doet denken zijn verboden.

Kleding van vrouwen:
Vrouwen moeten hun hele lichaam bedekken behalve hun handen en gezicht. De jurken die ze dragen zijn wijd, zodat je de vormen van het vrouwelijk lichaam niet kunt zien en verder mag de stof niet doorzichtig zijn.

Een hadith over vrouwen die gekleed doch naakt zijn:
de Profeet (vrede zij met hem): “Twee groepen inwoners van het Vuur heb ik (in mijn tijd nog) niet gezien: ,,Een volk met zwepen, als de staarten van de koeien, waarmee zij de mensen slaan. EN VROUWEN DIE GEKLEED DOCH NAAKT ZIJN. HEUPWIEGENDE EN (OOK) ANDERE HIERTOE BRENGEND. HUN HOOFDEN ZIJN ALS DE BULTEN VAN WIEGENDE KAMELEN. ZIJ ZULLEN HET PARADIJS NIET BINNENBETREDEN EN ZIJ ZULLEN HAAR GEUR NIET RUIKEN OOK AL IS HAAR GEUR, WAARLIJK, VAN ZO EN ZO’N AFSTAND TE RUIKEN”
(Moeslim)

Ik vraag me wel af of de moslima’s die zich kleden als hierboven is afgebeeld zich niet schamen & of ze het wel echt weten hoe ze zichzelf moeten bedekken ..

Hele mooie uitleg allemaal, agazuna sagluk.

@ JurgE -1 !!!

We leven in een vrij land, vrouwen hebben dezelfde rechten als mannen. Hou op met dit achterlijk gedoe.

^ Arthur, vrouwen en mannen hebben dezelfde rechten. Ze zijn evenwaardig, maar niet gelijk. De hoofddoek is dan ook voor vrouwen geldig en de mannen hebben andere regeltjes. Als ik jou was zou ik eens andere bronnen bekijken i.p.v. Westerse propaganda.

ik heb iets anders gevonden….

“En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen, behalve aan hun…..”

Dit komt er op neer dat de vrouw haar schaamstreek en haar borsten dient te bedekken. Er blijft een gegeven over en dat is:

“…behalve wat gewoon al zichtbaar is.”

Het is duidelijk dat de Koran de vrouw gebiedt haar “sieraden”, ofwel schaamdelen en borsten kuis te bewaren en ze niet openlijk te tonen, behalve dat wat gewoon al zichtbaar is. Het zichtbare kan niets anders zijn dan de vormen van het vrouwelijke lichaam. Want als een vrouw zich kleed met de kuisheidsvoorschriften in acht genomen, zullen haar lichaamsvormen altijd wel duidelijk te zien zijn. En dan voornamelijk de rondingen van haar heupen en billen (sinds de vrouw over het algemeen grotere heupen heeft) en haar borsten (die over het algemeen opvallen door hun rondingen). Men kan deze rondingen wel zodanig bedekken zodat ze niet zichtbaar zijn, maar dan overschrijdt men het gebod in de Koran dat de vrouw haar “sieraden”(schaamstreek en borsten) dient te bedekken BEHALVE WAT GEWOON AL ZICHTBAAR IS.

Overdrijving is altijd ongeoorloofd, en dient geen enkel nut. Men mag zich niet kleden dat men teveel van zijn of haar eigen schaamstreken onthult, maar de koran geeft zeker niet aan dat de vrouw zich zo moet kleden dat haar gehele lichaam zou moeten worden verhuld. En vooral niet in de naam van de Koran, want het gebod omtrent de kuisheidsvoorschriften is duidelijk.

De tweede zin in dit vers begint met het gebod:

“En zij moeten sluiers over hun boezem dragen en hun sieraad niet openlijk tonen behalve aan hun….” (en dan volgt een lijst van familieleden en mensen zonder seksuele drang)

In dit gedeelte komt het woord sluiers voor, wat ook vaak in de traditionele Islam op verschillende wijzen wordt interpreteert en uitgelegd. De Koran is echter heel duidelijk. Het woord “sluier” staat in het Arabisch in de originele tekst met het woord “khumur” aangegeven. “Khumur” is het meervoud van het woord “khimaar” en betekent letterlijk in het Nederlands vertaald:”alles wat iets bedekt”, ofwel een bedekking. (2)
Er is geen sprake van een “gezichtssluier” of een “hoofddoek” maar een sluier (bedekking, versluiering) om de boezem te bedekken. Het is niet logisch dat men een hoofddoek of een gezichtssluier over de borsten zou dragen. Dat zou betekenen dat men de “hoofddoek” of “gezichtssluier” van het hoofd of gezicht af zou moeten trekken, en daarmee de borsten zou moeten bedekken. Anderen interpreteren dit weer zo, dat de “hoofddoek” of “gezichtssluier” verlengd moeten worden en zo over de borsten kunnen worden laten vallen. Maar dan zal je op het feit botsen dat het werkwoord “verlengen”, of “overheen trekken” niet in het vers voorkomt. Wat ook opmerkenswaardig is, is dat de woorden “nek”,”gezicht”,”haar”,”hals”,”oren” en dergelijke niet in het vers voorkomen. In feite komt het in geen enkel vers voor die over de kuisheidsvoorschriften van de vrouw of de man gaan. Beweren dat er een “sluier” of een “hoofddoek” bestaat die er voor bedoeld is om deze lichaamsdelen te bedekken, heeft absoluut geen basis in de Koran, en kan niets anders zijn dan de imaginaire visie van de interpretator van de tekst.

wat een goeie uitleg:D:D

ik heb hier erg veel aan,wil me namelijk bekeren maar zat oa. dus ook met de vraag wat ik wel en beter niet ken dragen..

Shokran

hakken?is dat iets wat wel of niet mag??
bijv. laarzen onder een lange broek?

^ Beste Anoniem,

Nee, hoge hakken mogen (helaas) niet, want dat trekt natuurlijk de aandacht van mannen. Je hoort dan de hele tijd dat geluid van de hak..

Maar een min-hak van laarzen is niet zo erg, lijkt mij.

Maar wat ik weet is het dragen van een hoofddoek niet persee, staat niet in Koran. Wel over het bedekken van het resterende gedeelte.
Dat hoofddoeken is bedacht door Arabieren omdat het in hun cultuur is om bedekt te zijn, aangezien ze in woestijn wonen.

In de Koran is het twee keer genoemd. In Soerat An Noer, vers 31 zegt Allah: “En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun sieraad niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is. En zij moeten hun sluiers over hun boezems dragen en hun schoonheid niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, of hun vaders, of de vaders van hun echtgenoten, of hun zonen, of de zonen van hun echtgenoten, of hun broeders, of de zonen van hun broeders, of de zonen van hun zusters, of hun vrouwen, of slavinnen waarover zij beschikken, of mannelijke helpers die geen begeerte meer hebben, of de kinderen die nog niet op de ‘Aurat’ van vrouwen letten. En laat zij niet met hun voeten stampen om hun sieraden die zij verbergen te laten kennen. En keert zij jullie allen berouwvol tot Allah, O gelovigen. Hopelijk zullen jullie welslagen.” (Soerat an Noer, 31)

In soerat Al Ahzab 59 lezen we het volgende: “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilab) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.” (Al Ahzab, aya 59)

Je kan ook een pet of muts dragen, maar aangezien dat niet comfortabel is, willen de meeste moslima’s een hoofddoek dragen. Er staat -zoals jij het hebt vermeld- geen soera waarin je perse een hoofddoek moet dragen. Daar geef ik je gelijk in, het gaat erom dat je met een bepaalde hoofddeksel je haar bedekt.

je kan geen pet of muts dragen want dat betekt niet je boesem og rug og oren tezij je er een hoofdoek onder draagt ik vind trouwens de hoofdoek een heel mooie gebaar voor de vrouwen helemaal voor de dames die hem echt dragen omdat zij allah vrezen ik heb echt respect voor die dames 🙂

Ehh, Ahaha ik wil jullie niet afkraken hoor..
Maar hier staat van alles dat moslims geen hakken enzo mogen en sieraden ,,
Maar dan moeten jullie eens bij mij op school komen kijke,..

Daar hebben ze dikke inkijk , Hakken ( naaldhakken)
dikke make-up

Gewoon , Te erg …

Xx”

Arthur Schreef:

We leven in een vrij land, vrouwen hebben dezelfde rechten als mannen. Hou op met dit achterlijk gedoe.

Nee we volgen het woord van god 😉 .
waar je voor zult staan op de dag desoordeels REMEMBER .
Met de kleding waarmee en vrouw slaapt is
ze meer bedekter dan de westerse stijl , gewoon niet te geloven geen ZELFRESPECT meer in deze wereld.

ik vind dat je geleik hebt want ikvind dat ook weer niet kunnen ik ken zo een meisje en ze zit bij me op school we dragen allebei een hoofddoek maar dat meid draagt te te te veel make-up die laag mascara haar wimper zijn van hier tot tokio niet normaal en ze draagt hele strakke broeken waar je gwn je achterkant van ziet niet normaal je zit alles strak bij haar ik heb tegen der gezegd je hebt voor een hoofddoek gekozen doe het dan goed ga de koran beter leren kijk op sites wat wel of niet mag want ik weet zeker dar die buitenlandse jongens je voor hoer gaan zien hoofddoek en dat nog strakke kledng+make/up kan gwn niet ik ben gelukkig niet zo elhadoulliah ik heb er voor gekozen om egt hoofddoek te dragen en langekleding en ik weet zeker all ga ik opeens hoofddoek met fk veel make-up dragen en te strakke kleding dat mijn ouders het niet gaan respecteren ze hebben liever dat ik mn figuur aan de mannen/jongens niet laat zien all wie je dat dan wel doe het dan zonder hoofddoek.

geen hakken enzo mogen en sieraden ,,
Maar dan moeten jullie eens bij mij op school komen kijke,..
Daar hebben ze dikke inkijk , Hakken ( naaldhakken)
dikke make-up
Gewoon , Te erg …
Xx”
wie zegt dta wij moslima vrouwens/meisjes geen sieraden mogen dragen we mogen dat wel dus je wilt zeggen als een marokkaanse vrouw gaat trouwen mag ze haar trouwring niet om doen omdat het sieraad is slaat nergen op maar jha en dikke inkijk all helemaal niet want meisjes met hoofddoek die bedenken zicht tot hun bozems miss meisjes zonder hoofddoek kan nog wel en met die dikke laag make/-up vind ik natuurlijk ook te overdreven en die naald hakken ook dus eigelijk geef ik je wel een punt .

Het lijkt nu alsof iedereen zich voordoet alsof die een boerka draagt, jullie allen zijn zo perfect gekleed. Ulgh

Wereldwijd lijden zowel moslims als niet-moslims onder de islam, en telkens zijn vrouwen de grootste slachtoffers:kindhuwelijken, gedwongen huwelijken, anti-vrouwengeweld, opsluiting en afscherming van de buitenwereld, eergerelateerd geweld, polygamie, gedwongen seks en genitale verminking.Miljoenen moslimvrouwen in de hele wereld zijn dagelijks het slachtoffer van verschrikkelijke maatregelen en vernederingen door het bewind en de maatschappij.In orthodoxe moslimlanden als Iran en Saoedi-Arabië worden vrouwen wettelijk verplicht de hoofddoek te dragen op straffe van boetes, gevangenisstraffen of zelfs mishandeling. In andere moslimlanden is er een zodanige maatschappelijke druk om een hoofddoek te dragen dat die de facto neerkomt op een plicht.Zelfs in onze vrije westerse samenleving worden er vrouwen en meisjes door man, familie of de imam verplicht zich te sluieren….Diegene die denkt dat het dragen van een hoofddoek een vrije keuze is dwaalt .Moslimse meisjes dragen de hoofddoek niet vrijwillig.De hoofddoek is een keuze van de ouders, de familie.Als ik meisjes van zes jaar zie met een hoofddoek, dan vraag ik mij echt af hoe ze dat zelf hebben kunnen beslissen?Een moslimse opvoeding traint kinderen niet in het vormen van een eigen oordeel, maar scherpt hen in dat de regels van de islam voor alle mensen en zeker voor alle moslims het beste zijn, ongeacht hun eigen oordeel. Het hele concept ‘vrijwilligheid’ is in de manier waarop moslimse meisjes opgevoed worden, afwezig.Meisjes die zo’n hoofddoek van jongsaf aan moeten dragen zijn er op hun zestiende zo aan gewend dat het een onderdeel van henzelf is geworden. Dat noem ik echter geen vrije keuze maar een opgelegde gewoonte.Bovendien staan er ook forse straffen op ongehoorzaamheid aan een vader of een broer, die de hoofddoek een goed idee vindt……De islamitische hoofddoek is het symbool voor een akelige ideologie, die over de hele wereld voor onderdrukking, geweld en doden zorgt en dat al 14 eeuwen lang!Iedere gek kan zien dat de moslim cultuur en de westerse cultuur enorm botsen en eigenlijk niet samen kunnen gaan.De islam past niet in onze westerse democratie, ze is intolerant en totalitair.Vrijheid van meningsuiting, geloofsvrijheid, democratie, gelijkheid van man en vrouw, scheiding van kerk en staat zijn waarden die volkomen vreemd zijn aan de islam.Voor de islam is de democratie “taghout” anders gezegd duivelachtig.In de Westerse democratie is de overheid zich gericht naar de wil van het volk, terwijl bij de moslim-democratie zowel de overheid als het volk zich richt op de wil van Allah.Het is Allah en niet de mens die bepaald.Allah heeft voorrang boven de verlangens van de mensen.De Koran is de antithese van de Europese Grondwet. Ze zijn tegenpolen.Ze staan lijnrecht tegenover elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.