De weg naar geloof – light versie # inleiding

Gepost door Esrarengiiz op 15-03-12 in Leven, Religie & cultuur

De weg naar geloof

Bismillahirrahmanirrahim,

Alle lof behoort toe aan Allah, de Heer der werelden (en al hun dimensies). Ik dank Hem, zoek Zijn hulp en vergiffenis. Ik zoek mijn toevlucht bij Hem tegen het kwade van mijn daden en van mijn eigen ik. Degene die Allah leidt, wordt werkelijk geleid, en degene die Allah doet dwalen, kan door niemand worden geleid. Ik roep Allah aan om mij mijn zonden te vergeven en mijn fouten door de vingers te zien. Ik smeek Hem om alle moslims over de hele wereld baat te laten hebben bij dit boek. Als iemand iets fouts of iets onduidelijks ziet in deze tekst, laat hem mij dan op de hoogte stellen en me mijn fouten tonen, aangezien vergissen menselijk is en vergeven goddelijk. Moge Allah genade tonen aan de schrijver van het boek ‘de weg naar geloof’ en alle lezers hiervan.

De een gelooft in God, en de ander vindt het maar een verdachte sprookjesverhaal voor goedgelovigen. Refererend naar het boek ‘de weg naar geloof’ van Ir. ‘Ali Ihsaan Puylaert zullen wij met aantoonbare feiten aantonen dat de Oermacht bestaat. Wij hopen echter dat u alsnog openminded naar het situatie bekijkt, want als eenmaal de ogen gesloten is voor geloof, zal het hart niet verlicht kunnen worden. De volgende tekst is niet geheel klakkeloos overgenomen, maar volgens een overzichtelijke manier nageschreven voor diegenen die alsnog moeite hadden met het begrijpen van de inhoud v.h. boek.

Inleiding
Er heerst tegenwoordig een taboesfeer als het komt op discussieren of zelfs denken over geloof. Één van de belangrijkste redenen hiervoor is omdat het idee dat het bestaan van een Oermacht ontkent wordt door de mensen. Men is ervan overtuigd dat religie niet hoort bij de moderne mens; het is vooral een eigenschap voor de onwetenden en ouderwetse personen, aldus de ongelovigen. Doordat gelovigen bang zijn om bestempeld te worden als irrationeel of achterlijk, durven ze geen stap meer te zetten om erover te discussieren.

Een ander reden is ontstaan sinds de komst van het idee van secularisme, het idee van scheiding van religie van het leven. De mens tegenwoordig wilt haar of zijn leven zelf een eigen twist geven, en niemand mag daar aan mee bemoeien. Het doet er niet meer aan toe of hij bestaat of niet. Zij verkondigden een misvatting dat religie bedacht werd door de premoderne mens in al zijn onwetendheid, om iets van controle te krijgen over de realiteit. Door anderen te laten geloven dat God bestaat, zodat men tenminste in de schijn kon leven en bepaalde situaties begrepen konden worden. Enfin, geloven was nuttig toen de mens weinig wist, en wetenschap niet bestond. In de ogen van de seculiere mensen is geloven dus nutteloos geworden, maar er moet in principe een seintje rinkelen dat deze misvatting niet klopt omdat er heden nog steeds continu mensen zijn die geloven, overal ter wereld. En dat in de tijd van wetenschappers, en hoe komt het dan dat de merendeel van de wetenschappers geloven in een Oermacht?

Wetenschap kan tevens geen alternatief zijn voor religie. De mens heeft weliswaar baat gehad aan wetenschap, maar het heeft ons niet tot alwetendheid geleid. Helaas zien mensen die niet in, en hebben ze de wetenschap toch verkozen in plaats van geloof. Zo heeft de mens dankzij de wetenschap bijvoorbeeld geleerd om dingen te verklaren, zoals de zonsverduistering. De maan bevindt zich om dat moment tussen zon en aarde, maar wetenschappers kunnen nog steeds niet aantonen waarom de aarde, zon en maan in deze vaste baan bewegen en de zonsverduistering veroorzaakt.

Wordt vervolgd..

De volgende hoofdstukken die we gaan behandelen:
0) Inleiding
1) Geloven is natuurlijk
2) Geloven is verstandelijk
3) Het juiste geloof: is er zoiets als het juiste geloof?
4) Waarom bestaan er verschillende geloven?
5) De verstandelijke manier van denken
6) Denken, de juiste manier om geloof te kiezen
7) Het niveau van denken
8 ) De weg naar Islam: het verstandelijk bewijs voor het bestaan van de Schepper
9) De weg naar Islam: het verstandelijk bewijs voor het profeetschap van Mohammed (saw)
10) De essentie van de boodschap van Islam