Categories
Religie & cultuur Uiterlijk & gezondheid

Hoofddoek inspiratie voor de moslima’s!

Ik weet niet meer wie het was, maar iemand op Alatoerka wilde graag meer blogs over hoofddoekstijlen. Dus bij deze! Elke hoofddoekstijl is anders, dus hier heb je veel inspiratiefoto’s om uit te leven. Dit zijn mijn favoriete hoofddoekstijlen:



In mijn ogen is de enige voorwaarde voor een hoofddoek die van achteren vastgebonden wordt een sjaal. Het meisje op de foto ziet er heel chique uit, vind je niet?


Een nadeel van zulke hoofddoekjes is dat ze erg glad zijn en dus vastgemaakt moeten worden met veel pinnetjes, maar het resultaat mag er wezen! Je ziet er heel verzorgd en mooi uit. Waarom ik ”verzorgd” zeg? Omdat je met wollen sjaaltjes minder netjes uitziet dan als je zo’n hoofddoek draagt.


Een faux fur muts is zeer handig tijdens onze koude winterdagen! Je moet echter geen bolletje (lees: kamelenbultje) dragen aan de achterkant van de hoofddoek, want dan past je hoofd er niet in.


Puur natuur! Hier geldt: less is more! Draag geen tot weinig make-up, want dan staat het niet mooi.


De Maleisiërs zijn een stapje voor met het ontdekken van nieuwe hoofddoekstijlen. Wow!


Ook hier geldt: less is more.


Om de hoofddoek zo te krijgen, moet je de sjaal niet laten hangen achter je nek, maar op het hoofd plaatsen en dit vastmaken met pinnetjes!


Een korte, leuke sjaaltje maakt van een simpel hoofddoek een creatief hoofddoekstijl!


Voor deze sjaal moet je een Turkse sjaal aanschaffen. Die kun je tegenwoordig ook vinden in Marokkaanse winkels! Deze sjaal moet zeer stevig vastgepind worden, want dan bestaat de kans dat het afglijdt en dat wil je niet!


Draag de sjaal naar achteren en pak één kant en plaats dit voor de nek.

<
Een opvallende hoofddoek met simpele kleding kan mooi bij elkaar passen zolang het maar niet too much is!


Een grote bonnet met een zeer wijde sjaal. Stoer!


Draag een gladde hoofddoek van achteren en pin het zodat het niet valt. Voila!


Ik weet dat een dikke, wollen hoofddoek het heel benauwd maakt als je je nek ermee bedekt. Zorg ervoor dat je nek niet zichtbaar is, en draag deze sjaal losjes!


Een gladde bonnet met een mutsje. Hoe simpel wil je het hebben?


.. of draag een wollen haarband met een simpel sjaaltje.


Draag een hoofddoek waarbij de kleuren met elkaar gemengd zijn. Ook heel creatief, terwijl je er niets voor hoef te doen.


Persoonlijk is dit mijn meest favoriete hoofddoekstijl, maar draag het niet omdat de sjaal een gladde stof is, en er dus makkelijk van afglijdt. Prachtig!


De sjaal kun je ook gewoon laten hangen, mits de nek en borst niet zichtbaar is, toch?


Een ontroerende foto, maar we focussen ons op haar manier van kleden: zo’n simpel haarbandje maakt de hoofddoek een stuk mooier!


Mooi!


Verschillende kleurtjes bonnets op elkaar dragen! Ziet er onwijs schattig eruit!


.. of een rommelige hoofddoekstijl!


Zwart is de meest effectieve kleur als je geen zin hebt om jezelf wilt opfleuren.


Wow, chiqueeee!!


Kant staat heel mooi bij een hoofddoek, maar het liefst een wijde hoofddoek! Ik zie op straat veel meisjes die een kanten hoofddoek dragen, maar dat zit zo strak overal.. kunnen jullie wel adem halen, dames?

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.