Categories
Religie & cultuur

Wat is de Sharia?

Wat is de Sharia?

Zodra men aan het Arabische woord ‘Sharia’ denkt, krijgen ze al nare gedachtes en kippenvel. Veel mensen denken dat handen afhakken, vrouwen levend begraven geldig is bij deze Islamitische wetgeving, maar dit klopt niet. Er wordt ophef veroorzaakt voor iets waarvoor we niet eens bang hoeven te zijn, want de Nederlandse grondwet bestaat waarschijnlijk 80% uit sharia. Iemand die bijvoorbeeld wat steelt, zal gestraft worden (nee, niet door de handen af te hakken). Men krijgt een boete als ze een bepaalde regel overtreden. Zo zit de sharia ook in elkaar.

Wat is de sharia kort gezegd?
Het is een Islamitische regelgeving wat de weg volgt van de Quran en de soerahs van de profeet Mohammed (vzmh).

Wat men ook wilt geloven: volgens de Islam zijn vrouwen en mannen evenwaardig, maar niet gelijk! En dat zien we dan ook terug in de Westerse Wereld. Een vrouw heeft evenveel waarde als een man, maar voor beide geslachten gelden andere regels. Laten we nou niet doen alsof de vrouwen in onze Westerse maatschappij heel erg vrij zijn. Ook aan ons wordt er verondersteld om aan te passen aan de normen en waarden van onze maatschappij. Een vrouw wordt altijd minder betaald voor hetzelfde werk wat een man doet. Als je dik bent, word je raar aangekeken. Als je geen kleding draagt volgens de nieuwste mode, of ouderwets kleedt tel je niet mee.

Enfin, waar ik op doel is dat geen enkel mens gelijk is. Alles wordt echter wel op een rechtvaardige manier uitgevoerd: Zo heb je mannen, vrouwen, kinderen, gehandicapten, rijken, armen etc. Volgens de Islamitische regelgeving hoeven de armen bijvoorbeeld geen armenbelasting te geven, maar de rijke mensen wel. Sommige gehandicapten hoeven niet te bidden, omdat ze niet in staat zijn om dit te doen. Vrouwen hoeven niet te werken, als ze dat niet willen en ze hebben recht op bepaalde vrijstellingen. Verder gelden er kleine gedragsregeltjes die gewoon thuis uitgevoerd worden, zoals niet roddelen, niet liegen, niet ijdel zijn, ruzies vermijden, niet oordelen over het geloof van een ander etc. zodat de mens zowel lichamelijk als geestelijk in balans is, zonder stress.

De sharia heeft betrekking tot het systeem in de Westerse maatschappij, zoals economie, ecologie, strafrecht etc.). Er zijn vijf categorieën van gedragingen waarvan uitvoeren of niet-uitvoeren beloond of bestraft kunnen worden.


Bron: users.telenet.be

Volgens de sharia mag je dus geen handen afhakken als je wat steelt, homoseksuele mannen of vreemdgaande mannen ophangen?

Neen. Een vrome moslim gelooft in de hemel en hel en dat sommige straffen niet uitgevoerd mogen worden door mensen, maar door God zelf. Sommige landen misbruiken de sharia vanwege macht, maar de oorspronkelijke sharia zit niet zo in elkaar. Dankzij deze Islamitische regelgeving ontstaat er een harmonieuze samenleving. Volgens de sharia mag je dus niemand vermoorden. Er zijn nog talloze gedragscodes en regels, maar dit is de basisinformatie om te weten wat de Islamitische regelgeving werkelijk inhoudt.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

[ad#468×60 banner]

6 replies on “Wat is de Sharia?”

Juist, mooi voorbeeld vind ik de Osmaanse Rijk 🙂 Niet helemaal precies zoals wat jij zegt maar is ook niet net als Iran of al die Arabische landen 🙂

hmm het spijt me, maar de koraan zegt heel wat anders over hand afhakken als iemand steelt en aangezien je de ZUIVERE SHARIA(wetgeving van Allah) alleen maar uit de koraan kan halen; klopt dit niet ..
maar allahoe alim (=Allah is alwetende, Hij weet het beter)

in de koraan staat:
Surat Al-Maidah
Aya(vers) 38:
En snijdt de dief en de dievegge de hand af, als straf voor wat zij misdeden, een voorbeeldige straf van Allah. Allah is Almachtig, Alwijs.
Aya(vers) 39:
Maar degene, die na zijn overtreding berouw heeft en zich betert – Allah zal Zich gewis in barmhartigheid tot hem wenden; voorwaar, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

Uit deze koraantekst kan je halen dat Allah zegt dat als iemand steelt je zijn hand moet afhakken volgens de wetgeving van Allah (de sharia), tenzij iemand na zijn fout berouw toont en zijn gedrag verbeterd; dan zal Allah hem vergeven!

even nogmaals: sharia = zuivere wetgeving van Allah, en dit kan je alleen maar achterhalen uit de koraan!!

Dit is wat Allah ons zegt .. derest is ALLAHOE ALIM.

Beste rreeyy,

Ik vind het heel erg jammer dat je niet uitleg geeft terwijl je dit opschrijft. Zo ontstaan er vraagtekens, en komt het zo ”’hard” over. Niet-moslims (en evn. moslims) zullen de Islam niet begrijpen als je het zo schrijft, maargoed. Ik leg het wel uit. Het is niet zo dat ik je geen gelijk geef, maar je moet het wel genuanceerd uitleggen.

Er gelden hele belangrijke uitzonderingen die we in de hadiths kunnen vinden. En je mag het alleen doen als de dief niet ophoudt met stelen, niet na één keer. En niet bij iedereen. In moeilijke tijden waar er veel hongersnood is, mogen en kunnen de ”dieven” niet bestraft worden want ook zij hebben een familie die gevoed moeten worden, kortom: er zijn heel veel uitzonderingen waaraan de dief moet voldoen, maar ik erger me aan het feit dat er wordt gedacht dat het altijd en overal mag. Jouw quote bv legt niet uit waarom het in de sharia staat, daardoor gaan mensen denken dat de Islam een kwaadaardig religie is. Dit geeft de Islam een slechte naam. Toen was het bv leerzaam, maar in de tijden van de Ottomaanse Rijk hoefde niet de gehele hand afgehakt te worden. In plaats van dat werd er een vinger of 2 afgehakt, en zelfs dat beïnvloedde iedereen, want ze waren gewaarschuwd. We zien wel dat er in de landen waar de sharia werd uitgevoerd, heel weinig werd gestolen en overspel gepleegd.

”Osmanli devletinde yaklasik altiyüz sene boyunca ancak bir elin parmaklarini geçmeyecek kadar insanin eli kesildigi bunun sayesinde de binlerce insanin bu fiilden vazgeçmis oldugu ifade edilmektedir.”

Vertaling: ”Tijdens de 600-jaar durende Ottomaanse rijk werden er MAXIMAAL 10 handen afgehakt, en dat zorgde ervoor dat duizenden mensen niet meer stalen.”

Het werd dus gedaan als het niet anders kon, en dit zorgde voor een waarschuwing onder de burgers en dus voor een harmonieuze samenleving. Tegenwoordig stelen heel veel mensen.. en in de Ottomaanse Rijk was het aantal zeer beperkt. we zien dus een positief resultaat, ongeacht de weinige afgehakte handen.

Kortom:
– Je mag handen niet gelijk afhakken. Er gelden grote uitzonderingen waardoor 9 van de 10 kans bestaat dat het niet afgehakt zal worden. Als de dief spijt heeft en//of steelt vanwege hongersnood of oorlog zal het niet doorgaan. Pas als de koppige dief na vele waarschuwingen, niet van zijn fouten leert, en het stelen doet omdat -ie het wilt (dus geen nood) zal het voorgezet worden, maar ook dan gelden er uitzonderingen. Het werd niet altijd gedaan, maar er zijn mensen die denken dat je handen mag afhakken wanneer je dat wilt.

Het spijt me voor de vele spellings, – grammatica en spelfouten; ik heb heel snel zitten typen want ik moet nu eventjes weg :3

http://www.islamicevaplar.org/ihlas.asp?id=79

DE SHARIA/=ISLAM/ is een eeuwenlang bijgeslepen systeem dat tot doel heeft de wereld aan de regels van de Islam te onderwerpen, zo nodig met harde hand. Doel van de Sharia is alle concurrerende systemen weg te vagen, zo mogelijk met overreding, zo nodig met list en bedrog, maar uiteindelijk ook met dreiging met geweld.In sharialanden, zoals Saudi-Arabië,Pakistan, Soedan en Iran, worden voeten, handen en hoofden van mensen afgehakt, homoseksuelen aan hijskranen opgehangen en overspelige vrouwen in het openbaar gestenigd.De Sharia discrimineert vrouwen: trouwen met een niet-moslim mag van de Sharia niet, scheiden mag niet, tenzij met toestemming van haar man. Van zijn kant mag de man, wanneer hij maar wil, de vrouw verstoten.Een verkrachte vrouw heeft 4 mannelijke getuigen nodig, om een zaak te kunnen spannen tegen de verkrachter.Volgens het shariarecht bezit niemand, die geen moslim is, onvervreemdbare rechten.De verboden en geboden van de Sharia zijn niet zoals vaak gedacht wordt, alleen van toepassing op moslims, ze zijn wel degelijk ook van toepassing op aanhangers van andere godsdiensten.Religieuze concurrentie is al even strikt verboden.En de sharia-wetgeving staat de scheiding van kerk en staat niet toe!…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/06/10/verzet-tegen-de-islamisering-van-europa/

Esrarengiiz:Wereldwijd lijden zowel moslims als niet-moslims onder de Islam, en telkens zijn vrouwen de grootste slachtoffers:kindhuwelijken, gedwongen huwelijken, anti-vrouwengeweld, opsluiting en afscherming van de buitenwereld, eergerelateerd geweld, polygamie, gedwongen seks en genitale verminking:grote groepen islamitische vrouwen krijgen ermee te maken.„ De man heeft het recht zijn vrouw te slaan bij ongehoorzaamheid”(Koran – 4:34)…„De erfenis van een vrouw is de helft van die van een man” (Koran – 4:176)…“De getuigenis van een man is dat van twee vrouwen waard”(Koran – 3: 282)…„Moslimvrouwen mogen nooit met niet-moslims trouwen ”(Koran – 2:221)… Dat is een van de discriminerende regels(„De meerderheid van de helbewoners zijn vrouwen”/Bukhari-7 62 126.)…Vanaf het begin werd opgelegd om de vrouwen te tonen, dat zij tweederangs burgers zijn, dat zij geen vrijheid hebben, dat ze zijn gemaakt door Allah alleen om hun mannen te behagen, die ze alleen hun de hoofddoek of hijab in de slaapkamer kunnen afleggen, dat ze alleen een sex-object voor hun echtgenoot zijn, dat het hen niet is toegestaan om te communiceren met andere mensen, dat ze beperkt zijn, dat ze afgesneden zijn van de rest van de wereld, enz., enz…

Moslima (ook moslimmannen) bevrijd uzelf en verlaat de Islam! Deze ideologie is niets om trots op te zijn; 1400 jaar lang heeft het niets dan ellende en moord gebracht.De historie van de Islam is;moord, afslachting, plundering, tirannie en marteling wereldwijd, sinds de dag van zijn oprichting!Volgens Bill Warner (directeur van het Center for the Study of Political Islam) en een groep wetenschappers, in de afgelopen 1400 jaar zijn in totaal ongeveer 270 miljoen ongelovigen/niet-moslims omgekomen ter meerdere glorie van de Islam! …

Leave a Reply

Your email address will not be published.