Categories
Religie & cultuur

Christenen mogen ook geen varkensvlees eten

Christenen mogen ook geen varkensvlees eten

Moslims en Joden mogen geen varkensvlees eten, omdat varkens als onrein worden gezien en dan hebben we het nog niet over de schadelijkheid van het dier gepraat. Ik hoorde echter niets over de christenen. Mogen zij wel varkensvlees eten? Ik kwam deze video tegen waarin een christelijke man vertelt dat varkensvlees niet gegeten mag worden. Varkens zijn heel erg schadelijk voor het menselijke lichaam. Lees deze blog voor meer informatie.

Update: waarschijnlijk is dit slechts geldig voor een ‘strenge’ stroming in het Christendom of heb ik het mis?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uO7ofsKlDVI[/youtube]

[ad#468×60 banner]

7 replies on “Christenen mogen ook geen varkensvlees eten”

dit is niet waar..
christenen mogen alles eten en drinken behalve alcohol
als christenen zeggen dat ze geen varkensvlees eten is dit een persoonlijke keuze want als ze zeggen dat is uit geloofdsovertuiging is doen ze toch wat verkeerd. nergens staat dat je geen varken mag eten , er word JUIST geschreven dat je alles moet aannemen omdat je nooit weet of je eten genoeg hebt..
foute informatie van die man dus.

Hoi,
Ik vind het eten van varkensvlees niet zo lekker. Spek weer wel, mits die goed is uitgabakken en krokant is.
Mijn voorkeur gaat meer uit naar rund.
Schapen en geiten zijn ook best te eten….
Dagje zonder vlees kan best hoor.
Maar ja als je het niet gewend bent….
Over het geloof is al voldoende oorlog gevoerd en nog steeds.
Wens jullie fijne dag.

Christenen mogen varkensvlees eten en ze mogen ook alcohol drinken, er staat nergens in de bijbel dat dit niet is toegestaan.

Te veel van elke soort rood vlees is ongezond, niet alleen varkens.

Voyage, waar haal jij uit de bijbel dat Christenen geen alcohol mogen drinken , dit mag zeker wel er word alleen gewaarschuwd over te veel gebruik ervan.
Het verbod op varkensvlees staat in het oude testament en is gericht naar de joden, maar Jezus heeft na zijn komst verkondigt dat het kan.
Hier een stukje : http://www.gotquestions.org/foods.html

Ook het zwijn, omdat het wel gespleten hoeven, ja zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn. Van hun vlees zult gij niet eten en hun aas zult gij niet aanraken; onrein zullen die voor u zijn.
Leviticus 11:7-8

Voor degene die beweren dat het niet in de bijbel staat geschreven……LEEEEEEEEEEEEES !!!!!!!!!!

De Christen zou ook overtuigt zijn van zijn heilige geschriften. De Bijbel verbiedt het eten van varkensvlees in het boek van Leviticus

“Ook het zwijn, want dat verdeelt wel den klauw, en klieft de klove der klauwen in tween, maar herkauwt het gekauwde niet; dat zal u onrein zijn. Van hun vlees zult gij niet eten, en hun dood aas niet aanroeren, zij zullen u onrein zijn. (Leviticus 11: 7-8)

Varkensvlees is ook verboden in de Bijbel in het boek van Deuteronomium

“Ook het varken; want dat verdeelt zijn klauw wel, maar het herkauwt niet; onrein zal het ulieden zijn; van hun vlees zult gij niet eten, en hun dood aas zult gij niet aanroeren. (Deuteronomium 14:8)

En gelijksoortig verbod wordt herhaalt in de Bijbel in het boek van Jesaja, hoofdstuk 65 vers 2-5.

Ik heb Mijn handen uitgebreid, den gansen dag tot een wederstrevig volk, die wandelen op een weg, die niet goed is, naar hun eigen gedachten. Een volk, Mij geduriglijk tergende in Mijn aangezicht, in hoven offerende, en rokende op tichelstenen; Zittende bij de graven, zo vernachten zij bij degenen, die bewaard worden, etende zwijnenvlees, en er is sap van gruwelijke dingen in hun vaten. Die daar zeggen: Houd u tot uzelven, en naak tot mij niet, want ik ben heiliger dan gij. Dezen zijn een rook in Mijn neus, een vuur, den gansen dag brandende. (Jesaja, 65:2-5)

Als het toegestaan was dan mochten de moslims ook varkensvlees eten die waren na christendom gekomen.
De christenen zijn gewoon in de maling genomen.

En dat is hun schuld omdat ze zelf hebben gekozen om te eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.