Categories
Leven

De voor- en nadelen van het hebben van een kat #update

De voor- en nadelen van het hebben van een kat
In mei 2010 plaatste ik een overzicht met de voor- en nadelen van een kat. Inmiddels heb ik al een kater van bijna 4 maanden oud. Hij heet Badem en is een Europese korthaar, dus een huiskat.

Uit mijn ervaring blijkt dat een kat toch meer last met zich meebrengt als familieleden en kennissen er niet achter staan. Een jonge kater is natuurlijk nog wild en wilt met alles spelen. Hij klimt op kasten, tafels en zelfs op de droogrekken. Op ten duur zal hij dit waarschijnlijk afleren, maar zijn aandacht trekt nogal veel oogblikken toe. De kat weet natuurlijk niet welke plekjes verboden zijn en klimmen zal hij toch doen.

Wat ik ook niet echt verwacht had waren de kosten voor zijn spullen: ik betaalde circa 110 euro voor een mandje, krabpaal, kattenbak, bakjes, speelgoed en andere noodzakelijke spullen . De duurste benodigdheden zijn de voedsel en kattenbakvulling. Reken er maar zeker op dat je minstens 50 euro kwijt bent per maand aan de basisspullen. Dat is heel duur voor een student of starter. En dan nog ben ik nog niet uitgepraat over zijn bestrijdingsmiddel voor zijn vlooien en ontworming. De kans bestaat ook dat zijn oren vies worden en dat jeukt nogal! Het zijn vooral de kittens die hier last van krijgen! Op ten duur zal hij wel weinig kosten, maar wees er op voorbereid dat de eerste paar maanden je een gat zult krijgen in de portemonnee.

Wat ik je ook aanraad is om geen kat van Marktplaats te kopen. Neem een katje uit de asiel, want de eerste vier weken kom je heel duur uit. Hij moet op zijn 8ste en 12ste week een vaccin krijgen. Trek er maar minstens 60 euro in totaal aan dat uit. Een kat uit de asiel is meestal al eerder ingeënt.

Als je geen belemmeringen hebt (in mijn geval dus wel i.v.m familie en een vriend die er ook niets mee te maken wilt) raad ik je aan om een kat te kopen, dus als je 100% weet dat je jarenlang voor hem of haar zult zorgen. Echter, als je twijfelt of je familieleden e.d. een kat niet waarderen, kom je heel duur uit.

PS: de bovenstaande kater is mijn kat (:

[ad#468×60 banner]

5 replies on “De voor- en nadelen van het hebben van een kat #update”

arggggg Esra je zeurt teveel, je kater is een schatje! Wees er blij mee joh, ik ben jaloers op je 🙂

:)))) 119 euro vereyim sat bana istersen arkadas , emzirip buyutmussun 9 euro kar iyi para 😀

Beste Ilyas,

Dat kan in principe wel, want mijn moeder blijft doorzeuren! Als je geïnteresseerd bent, kan je je registreren en mij via de contact-button met mij mailen. Ik woon in Rotterdam, dat je dat even weet 😛

katten zijn geweldig! Wij hebben er twee. Hou overigens rekening met onverwachte dierenartskosten!!! Het is handig om een potje te maken voor onvoorziene kosten,

onze katten zijn nu beide twee jaar en behalve de normale inentingen zijn we met eentje al een aantal keer naar de dierenarts geweest, waarvan een keer tijdens de avonduren waarna hij moest blijven, een infuus moest enz. enz.

Dat koste honderden euro’s… schrikken als je dat ineens moet ophoesten en een verzekering heeft vaak zo’n hoog eigen risico dat het het afsluiten niet waard is.

Het is het overigens helemaal waard, heerlijk die gezelligheid in huis 😀 en dat drukke is er binnen een paar maandjes wel af, die van ons houden zich nu voornamelijk bezig met slapen en eten…

Leave a Reply

Your email address will not be published.