Categories
Culinair

Recept: Kurabiye met zetmeel (koekjes)

Kurabiye is gewoon de Nederlandse benaming voor ”koekjes”. Het enige verschil is dat ze wat anders gebakken worden, maar dat maakt het niet minder lekker op!

Benodigdheden
1) 1 pak margarine
2) 200 ml poedersuiker (je kan ook kristalsuiker gebruiken als je dit niet thuis hebt)
3) Twee eieren
4) 200 ml meel
5) 1 pak zetmeel (Nişasta)
6) 1 pakje bakpoeder

1. Meng de margarine en (poeder)suiker door elkaar, en voeg de eieren terwijl je doorroert.
2) De meel en bakpoeder moeten ook erin gestopt worden en voeg de zetmeel toe totdat de deeg niet aan je handen plakt en redelijk stevig wordt. Pak kleine stukjes deeg en maak een rondje hiervan.
3) Sorteer deze op de ingevette bakplaat en stop het in de oven (170 graden)

Tip: Als je wilt kan je ook kleurstoffen of cacao in stoppen.

Eet smakelijk!

[ad#468×60 banner]

2 replies on “Recept: Kurabiye met zetmeel (koekjes)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.