Categories
Picas Religie & cultuur

Verschil tussen een non en moslima

Dit spreekt voor zich.

[ad#468×60 banner]

12 replies on “Verschil tussen een non en moslima”

Omdat een moslim-vrouw haar gezicht moet bedekken en een non kan haar gezicht blijven tonen. Het gaat immers om de boerka, niet om de rest van de religieuze klederdracht. (Want dan hadden ze ook wel moslim-mannen kunnen verbieden om in die jurk-achtige kleding te lopen.)
Overigens, in het plaatje dat de moslim-vrouw moet voorstellen herken ik eerder het beeld van mijn grootmoeder. Hoofd-doekjes zijn ook in Nederland gewoon een traditie. (Is alleen grotendeels een verdwenen traditie, maar verder nog steeds geaccepteerd.)

Waar staat het dat een moslima haar gezicht moet bedekken? Er staat nergens dat een moslima haar gezicht moet bedekken! Who made all that stuff? En de boerka behoort niet tot onze standaard, dat je dat even weet.

Tja, voor zover ik merk worden Moslima’s alleen wegens de boerka in het verdoem-hokje geplaatst. Qua kleding is er in Nederland best veel vrijheid. Als je hier met een paarse kilt met gele stippen plus een verentooi over de Dam in Amsterdam wilt lopen, dan wordt je misschien een beetje gek aangekeken maar niemand die je het recht wil ontnemen om er zo bij te lopen.
Naast nonnen zijn er in Nederland nog diverse andere groepen die nog gewoon in hun eigen, traditionele kleren rondlopen. Klederdracht noemen we dat hier. En met het dragen van die klederdracht delen die mensen zich in bij een bepaalde groep mensen. Hoe de overige mensen deze groep ervaren hangt vervolgens weer af van hoe die groep zich in het algemeen gedraagt.
De Hells Angels en al die Lonsdale jongeren doen hetzelfde, en krijgen daardoor ook negatieve publiciteit simpelweg omdat enkelen van hen voor problemen zorgen die veel aandacht krijgen in de media. Zo ook met Moslims. We hebben niets tegen de klederdracht die hoort bij deze religie, maar er zijn enkele zwarte schapen onder de Nederlandse Moslim-bevolking die de rest een enorm slechte naam bezorgt.
Het is net zo erg dat mensen zich onzeker voelen bij een Hells Angel als bij een Moslim, toch? En de Hells Angels houden nog af en toe de nodige charme-offensieven om het beeld in de media recht te zetten. Neem daar een duidelijk voorbeeld aan.

Tegenwoordig worden ze beide onderdrukt. Niet-gelovigen onderdrukken gelovigen. Terwijl ze denken dat gelovigen onderdrukkers zijn.

het lijkt tegenwoordig wel of niemand Wilders begrijpt!
zeker de moslim gemeenschap begrijpt het algemeen autochtone standpunt van Wilders, waarbij de meerderheid van de blanke Nederlanders hetzelfde standpunt inneemt, niet of niet goed!
Wilders, en heel veel blanke(lees niet moslim) Nederlanders,hebben problemen met de boerka, en dan met name met de volledige gezichtsbedekking (alleen kijkspleet).
wees eerlijk, beste moslim gelovigen, dit kan hier in Nederland gewoon niet!
Ik als blanke, niet gelovige Nederlander,
wil ook niet zo iemand tegenkomen op straat, zelfs al zijn er misschien maar 200 in ons land aanwezig, die zich zo uitdossen.
klederdracht en mooie gewaden, helemaal prima! maar wel herkenbaar blijven is ons westerse motto! wil je dat niet, ook prima, maar dan is het toch echt verstandiger om je woonplaats in een Arabisch land te zoeken, want daar kan je wel zo’n boerka dragen, omdat die orthodoxe geloofbelijdenis daar wel is geaccepteerd, en wij in het westen gewoon iets verder zijn met ons menselijk bewustzijn omtrent de gelijke rechten van mannen en vrouwen e.d.
onderdrukking op basis van sexe, ook al beweren de bewuste vrouwen vaak anders, is een behoorlijk islamitisch probleem, welk probleem ook in het westen bestond (tot ongeveer 1950-1955) maar waar men hier door de emancipatie van de vrouw (gelukkig) afscheid van heeft genomen.
het gescheiden allerlei activiteiten (moeten) ondernemen, en in aparte kamers je visite ontvangen (voorbeeld) is al niet echt modern te noemen, en de religieuze onderdrukking van de vrouw is binnen de islamitische geloofsgemeenschap eerder regel dan uitzondering!
door de maatregelen die Wilders zal gaan voorstellen, zal elke individuele moslim nu een keuze moeten maken, namelijk de volgende;
pas ik mij aan aan de normen en waarden van het land waarin ik leef, en belijd ik mijn eventuele strenge geloofsuitingen binnenshuis? zo ja, prima, dan kun je dus integreren in de huidige samenleving van Nederlandse autochtone medebewoners.
wil je je niet aanpassen aan de bedoelde normen en waarden, en wens je orthodox gedrag ook op straat te uiten, en respecteer je niet de rechten van de oorspronkelijke Nederlandse samenleving?
dan is er maar een eenvoudige keus over………..
Ga in zo’n geval zo snel mogelijk naar een islamitisch land, waar de islam qua geloof de leidraad is voor die samenleving.
Daar zul je als moslim zeker gelukkig worden, en zul je nooit op basis van je geloofsuitingen bekritiseerd worden.

het leven is keuzes maken, en ongeacht geloof, nationaliteit, kleur of ras, geldt dat voor ons mensen, allemaal!!

succes,

Frank

@Wim
”Hoe de overige mensen deze groep ervaren hangt vervolgens weer af van hoe die groep zich in het algemeen gedraagt”
haha ik heb nog nooit een moslima met boerka op straat gezien die zich niet gedroeg xD (lees: mensen kwaad deed -_-‘)
en trouwens mensen hebben vooral een slecht beeld over moslims vanwege mannen zeg eerlijk(want een praktiserende moslima zou je niet echt zo snel op straat zien opvallen:))? wat heeft dit dan te maken met een moslima die een boerka draagt :)? gwn onzin.
Als moslima zijnde hoor je je te gedragen en te houden aan bep. gedragsregels binnen de islam één daarvan is dat je geen aand8 trekt op straat en GEEN KWAAD doet, maar sommige mensen zien dingen zoals ze het willen zien en beredeneren dingen zoals ze het zelf willen, ga zo door 😉

Ook de onzin die ik vind is dat de Westerse wereld altijd zegt dat het GEWOON NIET KAN of NIET HOORT IN DEZE TIJD. Ik de denk bij men zelf waar heb ji het over.

Hun maken een eigen groepje en iedereen die niet in die groepje hoort is iemand die niet van deze tijd komt. Die mensen zijn meestal de gene die hun EIGEN tradities volgen.

Want kom op hoe zouden jullie je voelen als jullie naar Turkije zouden gaan (wat een van de favoriete plek is voor nl om op vakantie te gaan) opeens zegt dat je niet zo open moet kleden, geen bikini o strakke kleding omdat het NIET HOORT. Hoe zou jij je dan voelen als dat over je wordt gezegd?

Inderdaad, om hoeveel dames gaat het die een ”burka” dragen? Echt zo bullshit! Bang zijn voor iets wat je niet kent. Ik kom zelf uit de grote stad, en in heel mijn leven (26 jaar) heb ik zeker maar 4 dames gezien die een niqaab dragen. Er is trouwens een groot verschil tussen een burka en niqaab, maar dat terzijde. Als sommige mensen horen praten, lijkt het als of de ”burka-dragende-dames” (zoals een boeren Hollander dat zou zeggen) een invasie hebben gepleegd. Overigens zijn het vaak de Nederlandse dames die bekeren die er voor kiezen om een niqaab te gaan dragen. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar waar het in de Quran staat dat een vrouw een niqaab moet dragen. Mens praten gewoon bla bla bla.. p.s: ik ben zelf geen moslim, maar ben ik dit gekibbel gewoon spuugzat aan het worden.

Wat een onzin. Een non kiest ervoor om non te worden en is tegewoordig ook niet verplicht om een kap te dragen. Ze kiest er voor.
Moslimas moeten allemaal een hoofddoek dragen zonder dat ze daarvan waarschijnlijk ooit weten waarom eigenlijk. Of zijn deze dames allemaal vrouwen die zich uit eigen wil volledig aan het geloof geven zoals de nonnetjes?

hahaha satanisten wat zeggen jullie allemaal ik ben een
meisje van 15 en ik mag ook geen hooddoek ja een hoofddoek geen burka aan doen op school wrm mag ik niet ben ik een terrorist ofzo ???
dit is mijn keuze want ik ben bang van de dag des oordeels jullie niet he jullie zijn satanisten en ik ben het beuu mijn moslim broeders worden gedood elke dag opnieuw voor niets door jullie deze wereld iis een hell
ik hoop dat de dag des oordeels snel zal aan kome dat jullie allemaal zullen verbranden ja verbranden in jahanamaa de heetste helll met jullie god satan dan zullen jullie zij want jullie aan het doen waren in dees leven satan aanbidders maar jullie zullen verbanden van jood naar christ van boedhist naar satanist allemaal samen allemaal de moslims hun tijd zal nog komen ze zullen jullie nog tonen wat voor schijt ze hebben voor jullie vuile satanisten jullie hebben alles verpest alles maar de tijd zal nog komen geloof me hoeveel moslims gaan dood hoeveel broeders en zussen heb ik verloren hoeveel moest ik wenen alleen als ii naar het nieuw kijk hebben zo een soort mensen dan geen hart ooooo allah laat de tijd snel komen dat ze allemaal zullen verbranden

Pardon, maar als volgens u Allah een hekel heeft aan niet geloovige volgens u….waarom heeft Allah dan christen,joden enz. geschapen?

Allah heeft iedereen lief!,maak niet uit of je een moslim of een jood bent.
Heb respect voor wat Allah voor ons heeft geschapen!

Omdat G.D niet hetzelfde is als allah.
allah is satan.
En daarom dient men de non in ere te houden en de moslims niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.