Categories
Leven Politiek

George Carlin en zijn interpretatie over de Amerikaanse regering

Weet je wie mij enorm heeft geïnspireerd? George Carlin (r.i.p) Hij was een man met een eigen mening, iets wat tegenwoordig schaars te vinden is. Hij was een man die overal kritiek op had. Carlin vertelde zijn mening op zo’n inspirerende en boeiende manier waardoor je hem direct gelijk geeft!

Zo denkt hij over de Amerikaanse regering:

”Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt, dat ik niet voel over de oorlog zoals ze ons vertellen hoe we moeten voelen over de oorlog. De manier waarop we bevolen en voorgeschreven werden door de Amerikaanse regering om te voelen over de oorlog. Kijk.. ik vertel het je.. Mijn gedachten werken niet zo. Ik heb iets debiels dat ik altijd doe. Dat heet… denken! Ik ben niet een hele goede Amerikaan want ik wil graag mijn eigen meningen vormen. Ik rol niet zomaar om als mensen me dag vragen. Het treurigste is dat de meeste Amerikanen zomaar omrollen… tjak! Op commando. Ik niet. Ik heb verschillende regels die ik naleef. Eerste regel: ik geloof niets van wat de Amerikaanse regering mij vertelt.

En ik neem de krant en de media ook niet serieus in dit land die in de Perzische golfoorlog niets anders waren dan onderbetaalde werknemers van de afdeling van defensie. En die meestal functioneren als onofficiële publiekelijke relatie agentschap van de Amerikaanse regering. Dus luister niet naar hun. Ik geloof niet zo in mijn land. Ik moet jullie iets vertellen, jongens. Ik word niet zo emotioneel van die gele strikjes en Amerikaanse vlaggen.

Om alles in evenwicht te brengen wil ik het hebben over dingen die ons samenbrengt. Dingen die onze overeenkomsten aanduiden, in plaats van onze verschillen, want dat is altijd wat je hoort in dit land: onze verschillen! Dat is waar de media en politicus alleen maar over praten. Dingen die ons onderscheiding, dingen die ons verschillend van elkaar maken. Dat is hoe de hoogste klas in elke samenleving werkt. Ze proberen onderscheidt te maken tussen de rest van de mensen. Ze proberen de lagere en middenklassen met elkaar te laten vechten zodat zij, de rijken, kunnen vertrekken met al het geld.

Je weet het, alles dat anders is, daar gaan ze over praten; ras, religie, etnische- en nationale achtergrond, beroep, inkomsten, opleiding, sociale status en seksualiteit. Alles wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat we met elkaar in gevecht blijven zodat zij naar de banken kunnen blijven gaan.

Je weet dat ik nu de economische en sociale klassen heb omschreven in dit land. De hoogste klassen houden al het geld betalen niets aan belasting. De middenklas betaalt al de belasting en doet al het werk. De laagste klassen zijn er gewoon om de middenklassen angst aan te jagen.”

Bron.

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.