Photoshop: Tatoeage aanbrengen op huid

Gepost door Esrarengiiz op 11-08-10 in Photoshop & fotografie

Je hebt vast wel willen weten hoe een tatoeage op jouw huid uitziet. Dat kan je pijnloos ontdekken door de tattoeage gewoon te photoshoppen, toch? Ik laat in 3 stappen zien hoe je een tattoo op de huid aanbrengt!

Stap 1 – Open een foto waar veel huid zichtbaar is en waar je de tattoo wilt aanbrengen.

Stap 2 – Kies de tatoeage die je op jezelf wilt plaatsen. Om de witte achtergrond van het plaatje te verwijderen, moet je het gereedschap Magic Eraser (Toverstaf) gebruiken. Zet de tattoo op het juiste plekje door ctrl+t (free transform) en klik daarna op Edit>Transform>Warp om het effect mooier te maken.

Stap 3 – Verander het laagje van normaal naar multiply en verwijder de objecten wat op de tattoo te zien is, in dit geval een plukje haar. Speel desnoods met de opacity en/of fill voor een levendiger effect. Tip: m.b.v. ctrl + – of ctrl + + kan je in- en uitzoomen.

Voilá!