Categories
Video

Hoe worden subliminale boodschappen in tekeningen toegepast?

Een subliminale boodschap is een signaal of boodschap verborgen in een medium en bedoeld om doorgegeven te worden zonder dat het bewust opgemerkt wordt. Deze boodschappen zouden toch door het onderbewustzijn kunnen verwerkt worden, en aanzetten tot bepaald gedrag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i_S9qyC7xAA[/youtube]

[ad#468×60 banner]

4 replies on “Hoe worden subliminale boodschappen in tekeningen toegepast?”

Dit heeft helemaal niets met subliminale boodschappen te maken!

Je had ook de rest van de wiki-pagina erbij kunnen zetten:

De video die je geplaatst hebt is alleen maar heel erg grappig, en er is niets schandaligs aan.

Wiki: Een ander bekend voorbeeld is een verkiezings-spotje van George W. Bush. In zijn strijd tegen Al Gore was in zijn tv-reclame na de naam Al Gore heel snel het woord “rats” te zien. Het spotje probeerde dus de kandidaat te koppelen aan het negatievere woord “rats” (ratten). Echter, het is nooit bewezen dat door middel van dit soort spotjes het stemgedrag beïnvloed kan worden. Vermoed wordt dat het effect van subliminale waarnemingen erg klein is. Dit hangt wel af van de mate van blootstelling, waardoor het werkelijke effect moeilijk te zeggen is.

Waarom zou dit niets met subliminale boodschappen te maken hebben? Verklaar het eens. En het is idd erg grappig om te zien hoe ze het tekenen, wat er wel schandalig is is dat ze zo onze hersenen manipuleren. Even snel een woordje toevoegen aan een advertentie is heel wat anders dan expres dubieuze beelden in een tekening/tekenfilm stoppen. Bij het woord ‘rats’ ga je niet ineens denken dat Al Gore een soort rat is. Het effect van subliminale waarnemingen kunnen erg klein zijn, maar niet als je het continu tegenkomt. Één keer zien is niet erg, maar vaker wel. En in dat wikipagina wordt het niet ontkent ofzo! Leer eens lezen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.