Categories
Leven

Tips voor kamer opruimen

Is het letterlijk en figuurlijk een klerezooi in je kamer, dan kunnen de volgende tips goed van pas komen.

[ad#125×125 in blogs]

– Meestal is de grootste boosdoener kleding die overal in je kamer is verspreid. Begin met het ordenen van je kast. Maak aparte stapeltjes voor shirtjes, tuniekjes, broeken etc. Jurkjes en blouses kan je het best ophangen (ยดt is beter als je ze vooraf strijkt). De vuile was doe je in de wasmand. Je kunt kleding die je niet meer draagt, apart zetten. Deze kan dan doneren aan de Leger des heils.

– Nu is het tijd om alle spulletjes te categoriseren. Orden je sieraden (kettingen kan je ophangen aan een kleine kapstok (kapstok is te vestigen aan je deur, binnenkant van je kastdeur etc.) Orden spuitbusjes, potjes, flesjes. Het liefst van groot naar klein, zodat het overzichtelijk wordt. Voor kleine dingetjes (oorbellen, haarklemmetjes, elastiekjes) kan je leuke mandjes gebruiken. Deze fleuren je kamer gelijk op en het ziet er netjes uit. Je boeken /tijdschriften stapel je netjes op / zet het in de kast. Spullen die je niet vaak gebruikt doe je in de la / in een opbergdoos. Zo is de kans het grootst dat je kamer minder snel rommelig wordt.

– Je kan een paar meubels/accessoires in je kamer anders gaan inrichten, dan je gewend bent. Dit zorgt gelijk voor een nieuwe look.

– Als alle rommel weg is, is het tijd om te stofzuigen, stof weg te halen, je bed te verschonen, je raam te zemen etc.

Als het goed is ziet je kamer er nu fris en fruitig uit !

Hoe maak je het opruimen makkelijker รฉn leuker voor jezelf ?

– Zet de muziek lekker hard aan. Zo kan je zelf ook af en toe meebleren. (houd wel rekening met je buren ! )

– Zet een lege vuilniszak in het midden van je kamer. Al het afval in je kamer doe je in deze vuilniszak. Vaak zit er veel afval verstopt in je kamer, dan je ooit had verwacht.

– Heb je echt geen zin om je kamer op te ruimen. Je kunt dan je zusje/vriend/vriendin lief aankijken. Samen is het veel gezelliger en duurt het ook veel korter (wel met de voorwaarde dat jullie samen volgende week de kamer van de ander opruimen)

Opgeruimd staat netjes ! Is jouw kamer ook altijd rommelig

13 replies on “Tips voor kamer opruimen”

ik moet mijn kamor altijd op ruimen elken zondag dan krijg ik pas mijn zakgeld, maaar het is zo veeel werk!
ik probeer het schoon te houden maaar als ik me verveeel ga ik op me kaor zitten en maaak weeer rotzooi! pffffffffffffffffffffffffffffffffff

Gr tara janssen

Ik heb precies het zelfde als wat Tara zegt ; Vervelen en op je kamer dan weer een grote rotzooi maken.. Alleen bij mij is het niet zo dat ik dan geen zakgeld krijg maar ik mag nergens heen toto dat mijn kamer netjes is ! Het rotzooi maken gaat gwn vanzelf ik probeer het altijd netjes te houden ma dat lukt niet echt goed :$

Cindy Schreef:

Ik heb precies het zelfde als wat Tara zegt ; Vervelen en op je kamer dan weer een grote rotzooi maken.. Alleen bij mij is het niet zo dat ik dan geen zakgeld krijg maar ik mag nergens heen toto dat mijn kamer netjes is ! Het rotzooi maken gaat gwn vanzelf ik probeer het altijd netjes te houden ma dat lukt niet echt goed :$

Precies hetzelfde..

ik krijg wel gwn mijn zak geld maar ik probeer ook mijn kamer netjes te houden maar dan komt me nichie (waar ik tante van ben) en die maakt alle rotzooi en haar moeder doet niks ik mag het lekker opruimen maar zelf ben ik ook niet zi netjes maar ik ruim mijn kamer ongeveer paar keer per jaaar. ook niet veel maaarja ๐Ÿ˜€

Echt iritant mn kamer is zoooo rommelig maar ik wil niet hier in ieder geval wat tips
-De muziek lekker hard (geen rustgevende muziek anders stop je eerder)
-Koop van te voren een aantal leuke bakjes/mandjes/kistjes
-orden alles in kisten/bakjes/mandjes
-zet er iets tegenover bijvoorbeeeld:als ik mijn kamer opruim krijg ik deze keer een verhoging van mijn zakgeld(pas op:je ouders kunnen precies de zelfde truc uithalen)
zo dit had ik ik ga nu echt mijn kamer opruimen maar ik heb GEEN ZIN

Lalala Schreef:

Gelukkig is mijn kamer altijd schoon. Daarvoor is -ie te klein

mijn kamer is ook klein maar wel altijd een puinhoop

Mijn kamer heeft alleen een loop ruimte wijnig kasten die van mij zijn en de woonkamer moet ik ook opruimen help pleas

Vaak kun je de helft van je spullen wel weggooien, die gebruik je eigenlijk toch nooit! Tijd om wat tips toe te passen. Wanneer je kamer netjes is kun je er een stuk beter in werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.