Tips voor kamer opruimen

Gepost door supurgesiz_cadi op 25-07-10 in Leven

Is het letterlijk en figuurlijk een klerezooi in je kamer, dan kunnen de volgende tips goed van pas komen.

– Meestal is de grootste boosdoener kleding die overal in je kamer is verspreid. Begin met het ordenen van je kast. Maak aparte stapeltjes voor shirtjes, tuniekjes, broeken etc. Jurkjes en blouses kan je het best ophangen (´t is beter als je ze vooraf strijkt). De vuile was doe je in de wasmand. Je kunt kleding die je niet meer draagt, apart zetten. Deze kan dan doneren aan de Leger des heils.

– Nu is het tijd om alle spulletjes te categoriseren. Orden je sieraden (kettingen kan je ophangen aan een kleine kapstok (kapstok is te vestigen aan je deur, binnenkant van je kastdeur etc.) Orden spuitbusjes, potjes, flesjes. Het liefst van groot naar klein, zodat het overzichtelijk wordt. Voor kleine dingetjes (oorbellen, haarklemmetjes, elastiekjes) kan je leuke mandjes gebruiken. Deze fleuren je kamer gelijk op en het ziet er netjes uit. Je boeken /tijdschriften stapel je netjes op / zet het in de kast. Spullen die je niet vaak gebruikt doe je in de la / in een opbergdoos. Zo is de kans het grootst dat je kamer minder snel rommelig wordt.

– Je kan een paar meubels/accessoires in je kamer anders gaan inrichten, dan je gewend bent. Dit zorgt gelijk voor een nieuwe look.

– Als alle rommel weg is, is het tijd om te stofzuigen, stof weg te halen, je bed te verschonen, je raam te zemen etc.

Als het goed is ziet je kamer er nu fris en fruitig uit !

Hoe maak je het opruimen makkelijker én leuker voor jezelf ?

– Zet de muziek lekker hard aan. Zo kan je zelf ook af en toe meebleren. (houd wel rekening met je buren ! )

– Zet een lege vuilniszak in het midden van je kamer. Al het afval in je kamer doe je in deze vuilniszak. Vaak zit er veel afval verstopt in je kamer, dan je ooit had verwacht.

– Heb je echt geen zin om je kamer op te ruimen. Je kunt dan je zusje/vriend/vriendin lief aankijken. Samen is het veel gezelliger en duurt het ook veel korter (wel met de voorwaarde dat jullie samen volgende week de kamer van de ander opruimen)

Opgeruimd staat netjes ! Is jouw kamer ook altijd rommelig