Categories
Photoshop & fotografie

Photoshop: Colorize tutorial

In dit tutorial laat ik je zien hoe je een zwart/witte foto kan colorizen, oftewel kleur geven! Geen Photoshop? Geen Nood! Zie HIERRR!

Stap 1. Open de zwart/wit foto die je gaat colorizen. Je kan de foto nog verkleinen door te gaan naar Image > Image size.

Stap 2. We gaan als eerste de huid kleuren. Klik op Ctrl+B. Dan krijg je dit schermpje te zien:


Ikzelf heb deze instellingen gekozen, maar jij kan gerust zelf bepalen hoe je het wilt hebben. De belangrijkste is dat je het middelste balkje niet moet bewegen. Maargoed, daarna ga je naar Image > Adjustments > Variations. Hier kun je ook de huidskleur aanpassen. Ik klikte op: More Red, More Cyan en daarna op Darker.

Stap 3. Nu moet je de rest van de foto colorizen. Gebruik hiervoor de standaard brushes. Tip: Zoom telkens in en uit om binnen de lijntjes te kleuren.

Stap 4. Voor het oog: Ga naar Layer > New Layer (ctrl+n) en zet de blendmode op Color. Ikzelf gebruikte de kleur 656762 en heb het op 88% opacity gezet.

Stap 5: Voor het oogwit: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Color. Ik gebruikte de kleur FFFFFF en heb het op 74% opacity gezet.

Stap 6: Voor de lippen: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Color. Ik gebruikte de kleur cc8b7 en heb het op 54% opacity gezet.

Stap 7: Voor de lippen, deel 2: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Softlight. Ik gebruikte de kleur 783723 en heb het op 60% opacity gezet.

Stap 8: Voor de druiven: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Color. Ik gebruikte de kleur ded77b en heb het op 74% opacity gezet.

Stap 9: Steeltjes voor de druiven: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Color. Ik gebruikte de kleur 54401e en heb het op 69% opacity gezet.

Stap 10: Voor de nagels: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Color. Ik gebruikte de kleur 5b0a16 en heb het op 74% opacity gezet.

Stap 11: Voor de ketting: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Soft Light. Ik gebruikte de kleur ccc5cd en heb het op 28% opacity gezet.

Stap 12: Voor het haar: Ga naar Layer > New Layer en zet de blendmode op Soft Light. Ik gebruikte de kleur 4b1b0d en heb het op 74% opacity gezet.

Stap 13: Ga naar Layer > Merge Visible (ctrl+e) en je hebt nu je foto in één laagje.

Stap 14: Ik vind hem nog niet goed genoeg dus ik gooide er een kleurlaag overheen. Ga naar Layer > New Layer. Klik op het verfemmertje en vul die laag met 0c1f43 en zet de blendmode op exclusion. Klik dan op je colorize foto en ga naar Layer > Duplicate Layer. Schuif de gekopieerde layer boven de blauwe layer en zet de blendmode op softlight. Nu ga je weer naar Layer > Merge Visible en je bent klaar!

Auteur: Samantha Vlug

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.