10 trucjes om je hersens in de maling te nemen

Gepost door Esrarengiiz op 29-05-10 in Random stuff

Zit je je te vervelen? Om de tijd te verdoven heb ik tien trucjes op een rij gezet die je kan gebruiken om spelletjes te spelen met je hersens. Maak je niet dik, het is niet gevaarlijk om ze uit te testen!

10. Ganzfeld Process

Het klinkt als een slechte grap: Eerst moet je de radio afstemmen op een (rustige) zender. Lig op de bank of bed en tape een paar gehalveerde pingpong ballen over je ogen. Over enkele minuten ervaar je bizarre zintuiglijke verstoringen. Sommige mensen zeggen dat ze vliegende paarden zien of dat ze de stem van een overledene horen. Toen ik een jaar of negen was drukte ik met mijn vuisten een beetje op mijn gesloten ogen vóór het slapen en de resultaat was hetzelfde.

9. Verminder de pijn

Het blijkt dat als je een blessure hebt, de pijn verminderd kan worden door met een omgekeerde verrekijker naar de wond te kijken. De wetenschappers van de Oxford University toonden aan dat de proefpersonen die met met de verkeerde kant van de verrekijker naar hun verwondde vinger keken, minder pijn en zwelling hadden. De hand zag er kleiner uit, waardoor de pijn in de vinger ook daalde.

8. Beweeg je been!

Til je rechtervoet een paar centimeter van de vloer op en draai het in de richting van de klok. Terwijl je dit aan het doen bent moet je met je vinger de nummer 6 in de lucht tekenen. Je zal merken dat je voet automatisch anti-klokwaarts gaat en daar kan je niets tegen doen!

7. Dieptezicht.


Aaa WTF!

6. Whaa een namaakgeest?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TCQbygjG0RU[/youtube]
Dit deed mijn zusje ook bij mij. Erg leerzaam, maar vooral leuk om bij je vrienden te oefenen.

5. 18000 Hz Sine Wave


Download de Wave hier.

Probeer om dit geluid te horen. Het wordt ook wel ”onder de 20jarigen” genoemd, want personen die ouder zijn dan 20 jaar kunnen het niet horen. In Nederland wordt het ook wel het mosquitogeluid genoemd en het wordt voornamelijk gebruikt om hangjongeren weg te jagen. Een hond kan dit geluid ook horen.

4. Verwar je ogen


Staar naar het centrale punt (plusteken) van de zwart-wit foto voor minimaal 30 seconden en kijk gelijk naar een muur. Je zal een lichtpuntje zien, knipper een paar keer met je ogen. Wat zie je? Wie zie je?

3. Birdy, birdy.


Staar naar het oog van de rode papegaai, terwijl je langzaam tot 20 telt. Bekijk dan meteen naar een plek in de lege vogelkooi. De zwakke, spookachtig beeld van de groene vogel zou in de kooi moeten verschijnen.
Probeer hetzelfde met de groene kardinaal, want dan zie je de rode vogel in de kooi.

2. (Anti)Klokwaarts.


Bekijk het meisje. Zie je haar richting de klok of anti-klokwaarts bewegen? Deze oefening is moeilijk voor beginners. Ikzelf kan het meisje van richting laten veranderen door goed te concentreren. Probeer het zelf ook!

1. Virtuele kapperszaak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA[/youtube]
Last but not least: de virtuele kapperszaak. Doe je hoofdtelefoon op!

Nog steeds aan het vervelen? Bekijk dan de visuele illusies!