Categories
Liefde

3 redenen waarom vrouwen vreemdgaan

3 redenen waarom vrouwen vreemdgaan.

Het gezegde ‘Alleen mannen gaan vreemd’ wordt tegenwoordig niet meer serieus genomen, want ook vrouwen gaan heden vreemd. Sinds een paar jaren wordt het in de rechtszaken al snel duidelijk dat vele vrouwen een andere man willen. Maar waarom prefereren vrouwen een ander dan hun huidige vriend/man?

Één ding is wel duidelijk: de vrouwen gaan niet vreemd vanwege dezelfde redenen als een man. Volgens neurochirurg Serdar Dağ plegen vrouwen overspel vanwege hormonale factoren, wraakgevoel en om het zelfvertrouwen op te krikken:

– Waarom plegen getrouwde vrouwen overspel?
In een goede huwelijk zal een vrouw niet 1-2-3 naar een ander vluchten, maar wat wel een reden kan zijn is wanneer de vrouw een wraakgevoel krijgt. Dit geldt vooral als de man haar bedriegt en de vrouw een dominante karaktereigenschap heeft. Meestal krijgt zij dan ook spijt, maar als zij niet van haar man houdt zal ze het niet zo serieus nemen en iemand vinden waarmee ze denkt dat ze een goed relatie zal krijgen. Als ze er van uit gaat dat het relatie serieus is geworden, zal ze van haar man scheiden.

– Mannen bedriegen hun vrouwen vanwege andere redenen..
”Er bestaan geen mannen die geen overspel plegen”, zegt men weleens. Dat komt voornamelijk door de hormonen. Mannen die zeggen dat ze voor altijd monogaam zullen blijven nemen zichzelf in de maling, want mannen zijn altijd geneigd om naar andere vrouwen te kijken maar ze zullen altijd bij hun vertrouwde vrouw blijven (ook als de minnares wilt dat hij bij haar blijft).

– De Drie Enge Redenen
Zoals hierboven is vermeld: vrouwen scheiden vanwege drie redenen, namelijk door de hormonale factoren, wraakgevoel en om het zelfvertrouwen op te krikken. De hormonen zorgen ervoor dat de vrouw, zoals de mannen, een andere man willen ”proeven”. De tweede reden is dat vrouwen naar een ander vluchten als ze het gevoel krijgen dat hun man overspel pleegt, ongeacht de koppel een goede relatie heeft of niet. Jammer genoeg neemt deze gedoe ook andere problemen met zich mee, namelijk depressie. De derde reden is dat vrouwen hun man bedriegen als het huwelijk op barsten staat. Vrouwen willen garantie en prefereren dan een ander om een goede relatie te hebben. Ze wilt een houvast, voor het geval ze gaat scheiden van haar man (maar overspel plegen doet ze alleen als ze het 100% weet).

[ad#468×60 banner]

4 replies on “3 redenen waarom vrouwen vreemdgaan”

Naar mijn idee zijn er wel 1000 en 1 redenen waarom een vrouw vreemd zou kunnen gaan. En ja de meesten daarvan zijn terug te halen op die drie punten die hier in dit artikel beschreven staan. Hoewel er toch ook andere redenen zijn die niet iets met die punten te maken heeft.

Hormonaal/wraak of zelfvertrouwen…

Wat dacht je van een combinatie van 2 of drie van die punten?
En hoe zit het met verliefdheid? Of schuif je dat af onder hormonaal?

Wat ik hiermee wil zeggen is dat een vrouw met een goede hormonale balans, zonder wraakgevoelens maar wel met zelfvertrouwen ook vreemd kan gaan.
Vooral als de man haar niet ziet staan. Zelfvertrouwen of niet, erkenning, spanning etc wil (bijna) elke vrouw toch?

En wat dacht je van een slecht huwelijk met weinig communicatie en oplossingsgerichtheids-kwaliteiten? Maar er is wel houden van? Dan mis je toch ook de fun etc…

Nouja ik kan wel even zo doorgaan…maar ik vond het artikel te kort door de bocht en ook het Nederlands is niet al te best.

ik ben getrouwd marokkanse vrouw en ben verliefd op een nederlandse man. ik zit tussen twee vuuren miijn man en hem.
mijn man is al een 1,5 jaar impotent en heeft alles geprobeerd maar helaas zonder verbetering….ik dacht dat ik toch mijn behoeftes kan onderdrukken maar toch niet..
Jos heef is een lieve collega en heeft door dat ik iets .tekort kom….hij voelt dat en als hij me aankijkt dat weet ik niet meer wat ik met doen………. waarom maak ik zoiets mee…

Samia, ik geloof je best.
Geloof mij ook; je bent een goedkoop karakterloos slet!
Dan zou je toch moeten scheiden eerst als je ermee zit dat je man impotent is. Dan pas kan je gerust de een goedkoop hoertje spelen.

oorrrrosssppiii senii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.