Categories
Wetenschap

Wat zegt je handschrift over jouw karakter?

Wist je dat je handschrift veel verteld over hoe je karakter in elkaar zit? Volgens grafologen kan een handschrift als een expressie van personen gezien worden. Hoe zit jouw karakter en persoonlijkheid in elkaar als ..

..je schuin schrijft

Naar rechts: Je bent toegankelijk en sociaal tegen anderen.
Naar links: Je houdt ervan om zelfstandig te werken of om achter de schermen te werken. Als je rechtshandig bent en alsof linksschuin schrijft, betekent het dat je rebellie uit.
Helemaal niets: Je hebt altijd de neiging om logisch en praktisch te werken. Ook bescherm je jezelf door emoties te tonen tegenover anderen.


.. je groot of klein schrijft

Groot: Je hebt een grote persoonlijkheid. Vele beroemdheden hebben een grote handschrift. Het kan erop wijzen dat je van uitgaan houdt en graag in de schijnwerpers staat.
Klein: Je bent goed gefocust en kan gemakkelijk concentreren. Ook heb je vaak de neiging om introspectief te zijn en je bent erg verlegen.
Gemiddeld: Je bent goed aangepast en aanpasbaar.

.. Als je met ruime krulletjes schrijft

Een nauwe L: (Dit betekent dat de tekens dicht bij elkaar geschreven worden en het andere dus overlapt.) Voel je je gespannen? Als je ontspant zal je ook aan de lezer laten opmerken dat je met een goed geval zit te schrijven.
Een wijde L: Je bent spontaan en ontspannen en vind het makkelijk om jezelf te uiten.
Een dichte E: Je hebt de neiging om sceptisch te zijn.
Een open E: Je bent down-to-earth en geniet van het leven door nieuwe dingen uit te proberen.

.. als je de letter S zó schrijft

Rond: Je bent een people-pleaser en kan dus geen ‘nee’ zeggen tegen personen omdat je dan schuldgevoel krijgt. Daarom probeer je telkens confrontaties te vermijden.
Puntig: Je bent intellectueel en houdt ervan om nieuwe dingen te studeren. Hoe hoger en puntiger, hoe meer ambitieus je bent.
Onderkant is kort: Je volgt niet daadwerkelijk je hart, bijvoorbeeld: Je wou altijd al een kunstenaar zijn, maar je werkt in een saaie administratiekantoor.
Gedrukt: Je bent veelzijdig.

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.