Categories
How-to

Mobiel in water gevallen? Geen paniek!

Hoe kan je in water gevallen mobiel redden?

Als de mobiele telefoon in het water valt, heb je geen recht op garantie. Daarom moet je je mobiel zelf maar redden.

Hieronder ga ik jullie uitleggen hoe je een mobiel die in water gevallen is kan redden:

Is je telefoon in water gevallen? Dan moet je als eerste je accu (batterij) eruit halen, om een kortsluiting te voorkomen. Daarna moet je je sim kaart eruit halen, want een sim-kaart werkt altijd zelfs als een telefoon uit is.

Na het eruit halen van accu en sim-kaart probeer met een droge doek je binnenkant en buitenkant van je mobiel te drogen. Vergeet je accu niet te drogen! Vervolgens moet je met een stofzuiger je mobiel zuigen, hierdoor ontsnap het vocht aan de binnenkant. Accu hoef je niet te zuigen.

Wanneer je klaar bent met zuigen van vocht, pak een bak met rijst en begraaf je telefoon enkele dagen in rijst. (geen gekookte rijst) Rijst absorbeert vocht.

Is je mobiel in wc gevallen? Maak je mobiel schoon met denatured alcohol schoon, want normaal alcohol kan de draden van je mobiel schaden.

Als je mobiel in zee valt, moet je je mobiel eerst in zoet water stoppen en dan van stap 1 beginnen, want zout kristallen in zout water kan bepaalde onderdelen van je mobiel onherstelbaar schaden.

Let op! Droog je mobiel niet met een haardroger, omdat een haardroger warm lucht geeft kan er een kortsluiting ontstaan bij het opstarten van je mobiel. Haardrogers schaden je mobiel meer!

Let op! Droog je mobiel niet onder zon of  in een magnetron. Hierdoor ontstaat er een onherstelbaar schade aan je mobiel.

Telefoon aanbieders weten altijd of een mobiel in water gevallen is of niet, ze gebruiken daarvoor onzichtbare tekens.

Als je mobiel in water valt, denk aan Alatoerka.nl! Met deze manier hebben duizenden personen hun mobiel gered.

[ad#468×60-]

By Admin

Alatoerka.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.