Categories
How-to

Mobiel in water gevallen? Geen paniek!

Hoe kan je in water gevallen mobiel redden?

Als de mobiele telefoon in het water valt, heb je geen recht op garantie. Daarom moet je je mobiel zelf maar redden.

Hieronder ga ik jullie uitleggen hoe je een mobiel die in water gevallen is kan redden:

Is je telefoon in water gevallen? Dan moet je als eerste je accu (batterij) eruit halen, om een kortsluiting te voorkomen. Daarna moet je je sim kaart eruit halen, want een sim-kaart werkt altijd zelfs als een telefoon uit is.

Na het eruit halen van accu en sim-kaart probeer met een droge doek je binnenkant en buitenkant van je mobiel te drogen. Vergeet je accu niet te drogen! Vervolgens moet je met een stofzuiger je mobiel zuigen, hierdoor ontsnap het vocht aan de binnenkant. Accu hoef je niet te zuigen.

Wanneer je klaar bent met zuigen van vocht, pak een bak met rijst en begraaf je telefoon enkele dagen in rijst. (geen gekookte rijst) Rijst absorbeert vocht.

Is je mobiel in wc gevallen? Maak je mobiel schoon met denatured alcohol schoon, want normaal alcohol kan de draden van je mobiel schaden.

Als je mobiel in zee valt, moet je je mobiel eerst in zoet water stoppen en dan van stap 1 beginnen, want zout kristallen in zout water kan bepaalde onderdelen van je mobiel onherstelbaar schaden.

Let op! Droog je mobiel niet met een haardroger, omdat een haardroger warm lucht geeft kan er een kortsluiting ontstaan bij het opstarten van je mobiel. Haardrogers schaden je mobiel meer!

Let op! Droog je mobiel niet onder zon of  in een magnetron. Hierdoor ontstaat er een onherstelbaar schade aan je mobiel.

Telefoon aanbieders weten altijd of een mobiel in water gevallen is of niet, ze gebruiken daarvoor onzichtbare tekens.

Als je mobiel in water valt, denk aan Alatoerka.nl! Met deze manier hebben duizenden personen hun mobiel gered.

[ad#468×60-]

By Admin

Alatoerka.nl

45 replies on “Mobiel in water gevallen? Geen paniek!”

Wat te doen bij een iphone (accu kan er niet uit)?
Goed vasthouden zodat ie niet in het water valt:P

Mijn mobiel is vandaag er in gevallen. Ik dacht een haardroger helpt hoor ik later van een vriend dat ik dat beter niet kon dus is nu aan het drogen dus even afwachten wat er gebeurt ..

ik heb mijn telefoon in het bad laten vallen, ik ben al blij dat ik geen schok heb gekregen!
maar ik heb hem ( samsung chat) pas 2weken, ik ga nu snel proberen dus!

ongelooflijk bedankt!! SERIEUS 😀
ik ben zó blij, mijn mobiel doet het weer 🙂
Ik had nét een nieuwe samsung galaxy S plus, ech tbedankt voor dit artikel!

Bedankt, mijn toch 9800 doet het ook weer! alleen mijn touchscreen doet het niet… hoe kan ik dit oplossen?

Fock ik heb het met de haardroger gedaan maar hij doet het wel weer

moet je je telefoon met de achterkant in de rijst leggen of zonder ?
xx

Ik heb een htc wildfire s,
vandaag regende het hartstikke hard!
door die regen zit er in mijn mobiel erg veel vocht..
dus die heb ik op de verwarming gelegt,
eerst heb ik alles eruit gehaalt natuurlijk’
maar nu is alle vocht er uit, teminste ik zie niks meer,
alleen als ik nu mijn mobiel opstart dan gaat er een roodlampje branden,
en dan gaat ie wel aan, alleen het scherm blijft zwart..
weet iemand wat ik hiertegen kan doen?
heb hem net een maandje .. 🙁

ik hoop dat het werkt want ik ben nu zo boos op mezelf hoe hoe kon ik het laten gebeuren.

Beste Ataturka en blogbezoekers,
Mijn mobiel HTC One X is in zee gevallen. En natuurlijk geeft die nu geen teken van leven. Extra probleem is dat de batterij van One X is geintegreerd in het toestel. Ik kan het toestel dus niet openen. De provider komt natuurlijk meteen achter dat het toestel in zeewater is geweest. Wat kan ik nog doen? Wie o wie kan mij advies geven.
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Met vriendelijke groet, Nico

Een week geleden had ik mijn Samsung Galaxy S plus in de WC laten vallen. Daarna gelijk accu eruit en simkaart eruit. Na 3 uur drogen deed ik de accu en simkaart er weer in en ging die wel aan, alleen touchscreen deed het niet, hij flikkerde en kreeg soms een rood scherm. Daarna kwam ik deze site op internet tegen. Stofzuigen en daarna in rijst leggen. Na 5 dagen haalde ik hem eruit en toen deed alles het weer! Touchscreen deed het en hij flikkerde niet! Thanks voor de tips!

Ga ik doen. Had gisteren een gezellig feestje, maar uiteindelijk met de kano in het Damsterdiep omgeslagen. Met Nokia Lumia 800 op zak naar de kant gezwommen, maar gelukkig heeft er niemand onderweg gebeld. Deze truck is al een keer eerder goed gegaan.

Hij blijft tot vanavond nog in de rijst. Dus nog even geen nassi,…

Ik moet er wel even bij zeggen dat mensen die ik bel nu een ruis horen. Die ruis verschilt steeds, soms zacht en soms hard. Meestal is het zo dat hoe langer je belt hoe harder de ruis wordt. Misschien dat het ooit weggaat.

Heb hem nu in de rijst gelegd eerst een nachtje toen deed hij het weer maar er kwamen vochtvlekken op het scherm nu nog tot morgen in de rijst

op vakantie sprong ik in het zwembad met kleren en al en mijn mobiel zat in mijn zak! Snel eruit gahaald en ook de accu de simkaart en sd kaart en droog gedept en in de (oeps) zon gelegd voor een paar dagen. Nu doet hij het opzich wel, maar het beeld is zo goed als zwart! net niet helemaal dus je kunt nog wel wat lezen en als je er met een zaklamp op schijnt kun je het nog beter lezen maar wel heel donker. Kan ik er nu nog wat aan doen???

maar je kan met iphoen 3 je accu er niet uithalen wat dan?

hey ik heb buiten een iphone 4s gevonden hij was bijna nieuw en ik heb hem met een haardroger drooggemaakt en hij werkt PERFECT:D.

Als je telefoon in het water is beland, zet 'm dan NIET aan en laat 'm goed drogen. Dan kunnen The Fixables in veel gevallen de telefoon weer redden!

ik ga zeker deze tips gebruiken ik kan niet zonder mijn mobiel 🙁

ik ga zeker deze tips gebruiken ik kan niet zonder mijn mobiel 🙁

mijn vader liet vandaag mijn htc wildfire s in het water vallen bij de moter van onze boot en ik had net een nieuwe case gekocht ik was aant roer dus k kon niks doen maar mn vader heeft m er met zn handen uitgevist opengemaakt accu eruit en schudden schudden schudden en dan maar drogen in de kajuit hij ligt nu nog in een wc rol op de kast te drogen dus k weet nog niet of die t al doet maarrreeeh??…

maakt t uit of je mobiel aanstaat wanneer hij erin valtof neit???

Mijn mobiel(samsung galaxy txt) liet ik in de WC vallen!!
Ik was zo in paniek, ik heb hem snel in een paar rollen wc-papier ingerold.
Daarna heb ik hem met de haardroger gedroogd (oeps)!!!Spijtig genoeg een beetje te laat,daarna heb ik gelukkig deze site gevonden,ik heb hem natuurlijk dan gestofzuigd,en voor een paar uur ook in rijst gelegd.Ik ga hem nu een paar dagen in laten en dan HOPEN dat ie weer werkt!
Maar toch heel hard bedankt voor deze site,k mis mijn mobiel zo zeer :'(!

Ik heb net mijn Samsung galaxy s advance in de wc laten vallen. Hij viel ineens uit mijn zak! Ik heb hem nu in de rijst gelegd.
Hopen dat hij het weer zal doen!

trouwens, moet je alleen het achterkantje eraf halen. Of moet je hem helemaal uit elkaar schroeven?

Groetjes Tamar

Ik heb vandaag mijn nieuwe samung galaxy S2 plus erin laten ( zaterdag 22 – 6 nieuw gekregen) vallen hij ligt nu in de rijst maar ik had wel al geprobeerd of hij het weer deed dus ik ga duimen!!!!

Hallo. Ik had de mobiel nog in mn zwembroek en ben wezen zwemmen .. stom.
Als ik de batterij weer in de mobiel doe, dan blijft hij constant trillen. hij gaat ook niet aan. wat moet ik hieraan doen?

Hallo,
Ik heb mijn mobiel al een aantal x aangedaan en dan gaan het scherm helemaal
flikkeren. Is dat heel erg?

hooi,
ik heb mijn telefoon ook in de wc laten vallen,
Maar hoe leg je het in de rijst en wat allemaal?
met of zonder batterij?
met of zonder sim-kaart?
en hoelang?
Sarah

ik ben roos mij mobiel is ook in het water gevallen
maar ik hoop dat het werkt ik vandaag gebeurd net een minuten geleden

Bij redmijntelefoon.nl kun je zakken kopen waarmee je het vocht uit de telefoon krijgt is een of ander droogmiddel dat alle vocht uit de telefoon haalt.

Sarah Schreef:

hooi,
ik heb mijn telefoon ook in de wc laten vallen,
Maar hoe leg je het in de rijst en wat allemaal?
met of zonder batterij?
met of zonder sim-kaart?
en hoelang?
Sarah

telefoon uitzetten en batterij eruit halen is het belangrijkste daardoor wordt de meeste permanente schade veroorzaakt

Hallo, ik heb de htc one, hij is net in het water gevallen alleen ik kan de batterij er niet uithalen… wat nu?!

Beste lezers,

İk heb geprobeerd om mijn xperia m2 (niet waterdicht) onder water te laten wassen.
Een paar keren later zag ik dat er vocht tussen de touchscreen zat maar hij werkt steeds wel.
İk heb hem nu in een zakje rijst gelegd. Hopen dat ie gedroogd is en normaal werkt.

bij mijne doen de lichtjes het wel maar het scherm blijft zwart wat moet ik doen?

ik ging naar de wc maar me telefoon was nog in me zak dus toen viel me telefoon erin toen ik hem pakte heb ik hem gedroogd daarna aan gedaan hij ging niet aan alleen de back en die andere gaven een licht daarna ging de hulplamp opnieuw aan nu heb ik hem in rijst gezet ik hoop dat ie het doet maar ik heb nadat ik hem heb gedroogd aan gedaan moest ik dat wel doen en hoelang moet ik hem in de rijst laten?

Hey Daan, wat ontzettend leuk zo die boeelnpkanken! Wij hebben er bij de IKEA eens mee in onze handen gestaan, voor onze boekenverslaafde oudste.We zagen het al helemaal voor ons!Helaas op dit moment geen muur waar dit aan kan, maar het blijft in mijn hoofd zitten, zou het hem wel gunnen, zo’n prachtige bibliotheek voor hemzelf!Mooi voorbeeld zo!Gr Mir

Hallo.

Ik heb mijn mobiel in het bad laten vallen en zo snel mogelijk eruit gehaald. Mijn mobiel doet het alleen het beeldscherm krijgt steeds vreemde kleuren en tochscreen doet het niet wat moet ik doen?

Hoii, k hoop dat iemand mij kan helpen, k heb mij Telefoon in de zee laten vallen maar zag hem pas paar minuten later drijven, heb hem gelijk gepakt. Hij ging aan maar daar na deed k hem uit en toen ging die niet meer aan, heb een de hele nacht in de rijst laten liggen. Hij deed Hey weer!!!
Maar nu doet in eens de geluids knoppen het niet meer… En met een hulp knop doet ie het ook niet. Hij doet het alleen met oortjes.. Kan iemand mij misschien helpen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.