Categories
How-to

How-to: een uilenknuffel maken

Ik had weer eens zin om eens lekker creatief bezig te zijn. Dit keer besloot ik om een knuffel te maken i.p.v een poppetje van vilt. Voor de benodigdheden ging ik een stoffenwinkel binnen en koos de zachtste en passende stoffen uit:

Benodigdheden:

– 4 á 5 gekleurde stoffen
– 1 schaar
– 1 naald
– 3 touwtjes (blauw, crème, wit en zwart)
– 1 grote zak vulling

Stap 1: Ik koos de blauwe stof om als onderlaag te gebruiken. Knip de vorm van de uil twee maal uit: voor de voor- en achterkant.

Stap 2: Nadat je de uilenvorm hebt gemaakt, moet je de buikje van de uil ontwerpen. Let wel op dat het geen rondje moet zijn, maar een ovaalachtig vorm.

Stap 3: Hierna moet de buikje met de basisstuk in één stuk genaaid worden. Dit doen we d.m.v het buikje binnenuit te naaien. Dit is hetzelfde als wat we bij de Mahmutcan-poppetje deden.

Stap 4: Knip de ogen en de pupillen van de uil en naai deze ook van binnenuit. Knip ook de snavel van de uil en naai deze ook vast.

Stap 5: Maak met (veiligheids)spelden de voor- en achterkant van de uil vast. Naai de rechter, linker en bovenkant van de knuffel vanuit de binnenkant. Let wel op dat de onderkant nog niet vastgenaaid moet worden, want de vulling moet eerst erin gestopt worden.

Stap 6: Vul de knuffel vol met de vulling. Mijn camera deed raar, dus helaas heb ik van deze stap geen foto’s meer. Het spijt mij erg, maar ik denk wel dat je weet hoe het verder af moet. Zo niet, dan kan je het Mahmutcan-topic ook doornemen, want daar doen we hetzelfde als hier. Zo ziet de resultaat eruit:

2 replies on “How-to: een uilenknuffel maken”

adini mavi mavi masmavi koyun

Leave a Reply

Your email address will not be published.