Categories
Werken & geld

Slim lenen

Heb je wel een lening nodig? Als je een lening nodig hebt doe het dan slim.

Lenen is tegenwoordig makkelijker en steeds meer mensen lenen geld en leggen minder geld opzij. Mensen willen snel aan product aanschaffen zelfs als ze geen geld hebben. Dit is fout, want geld lenen kost ook geld. Je moet je zelf vragen of je wel een lening nodig hebt. Pas als je het zeker weet moet je een lening aansluiten. Hier volgt een paar tips zodat je slim kan lenen zonder grote risico´s.

  • Neem een lening die past  bij je maandelijkse budget
    Ben je in staat om iedere maand aflossing en rente te betalen zonder dat je je primaire behoeften (brood) in gevaar brengt? Zo niet, dan is lenen niet slim.
  • Denk van tevoren goed na
    Met een lening kan je veel kopen, maar dat geld wat je geleend hebt moet je wel terugbetalen met rente. Je moet geld opzij zetten om de aflossing en rente te kunnen betalen. Denk dus goed na voordat je een lening aansluit.
  • Denk vooruit
    Misschien wordt je wel ontslagen, waardoor je de aflossing niet terug kan betalen. Dus denk altijd vooruit.
  • Oppassen met spaarkredieten
    Hoewel de naam anders doet vermoeden, spaar je met spaarkredieten niet maar bouw je kapitaal op met de premie die je betaalt. Hiermee wordt belegd en het is nog maar de vraag of je aan het eind van de lening genoeg hebt om de geldlening af te lossen.
  • Houdt rekening met de lastenstijging
    Met een lening nemen de maandelijkse lasten toe. De terugbetaling van een lening is een vaste last: houdt hierbij rekening met je uitgaven.
  • Vergelijk leningen
    Kijk advertenties op internet. Vergelijk ze en laat ze vergelijken door je ouders/vrienden/buren. Probeer zoveel mogelijk te vergelijken totdat je het goedkoopste vindt. Lees wel de voorwaarden tijdens vergelijken.

[ad#468×60-]

By Admin

Alatoerka.nl

One reply on “Slim lenen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.