Categories
Internet & technologie

Reaguurders onder de NUJIJ-censuur loep

Heel veel Nederlanders kennen NUJIJ inmiddels: een website waar je je nieuws kan verspreiden en je mening kan geven. Of toch niet?

Tijdens een DISCUSSIE over een ‘Turkse’ tweelingzus die zelfmoord pleegde werd ik telkens achterna gezeten door de redactie van NUJIJ. Ze verwijderden mijn geschreven tekstjes keer op keer. Dit is nou de zogenaamde vrijheid van meningsuiting, alhoewel ik telkens feiten opnoemde. Is dit nou een gemiddelde website of gewoon een China-achtig censuur-website?

De rood-geschreven tekst die onderaan af te lezen is, zijn verwijderd. Zie hier:





Inmiddels krijg ik een melding ‘ MEMBER_NOT_FOUND’ zodra ik een reactie wil toevoegen. Kort daarna stuurde ik de redactie een mailtje met een onderwerp getiteld: -Verwijderd door redactie-:

Alatoerka

” Goedendag,

Ik ben een reaguurder in dit linkje: http://www.nujij.nl/turkse-tweelingzussen-plegen-zelfmoord-uit.7744209.lynkx
Mijn vraag is: Wat is zo heftig aan mijn woorden en wordt alles zomaar verwijdert. Ik kraam geen nonsens uit, maar feiten. (Wikipedia bijvoorbeeld)
Is dit een zovaak-gestelde-vraag of is het gewoon onderling zelf bepalen wat wel op het website mag komen of niet?

Groetjes,

Alatoerka”

socialnews.nu[at]gmail.com namens Redactie NUjij (info@nujij.nl)

L.S.,

Het gaat om de passage:

(…)Koerden zijn de meest erge wezens ter wereld. (…)

Dit is discriminerend en onnodig kwetsend

Redactie NUjij

Alatoerka

Goedendag,

Ow grutjes! Ik dacht eventjes dat ik een grote catastrofe had uitgelokt tijdens de discussie! Zoiets heet een mening, geen feit. Als ik zeg dat ik Hans niet mag omdat hij een snor heeft betekent het toch niet dat het discriminerend is voor de snorren?
En sowieso heb ik alle vrijheid om te zeggen. Waarom? We leven in een uitstekende land, genaamd Nederland. Hier mag je je mening geven zolang het geen misdaad wordt. En dat deed ik. Nu NUJIJ nog.

Groetjes,

Alatoerka.

NUJIJ.nl is eigenlijk NU IK

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.