Categories
Illustraties & kunst

Junko Mizuno mengt manga-kinderen met terreur

Je hebt het vast inmiddels door dat Alatoerka zeer geïnteresseerd is in koenstwerken. Dat moet ook wel, want deze speelt een belangrijk aspect in het dagelijkse leven. Ik zie koenst als iets dat emoties (verdriet, blijheid, angst etc.) oproept. Laten we het dan dit keer hebben over de het werk van de Japanse manga artiest Junko Mizuno.

Junko Mizono heeft een eigen mix gevonden door kinderlijke zachtheid en schattigheid te combineren met bloed en terreur. Haar werk kan dus eigenlijk gothic kawaii of zwarte kawaii-stijl genoemd worden. Naast stripverhalen ontwerpt ze ook T-shirts, kalenders, postkaarten en andere leuke dingen. Last Gasp en Viz Comics zijn de Engelstalige uitgevers van haar werk. Wat mij betreft lijkt Junko een beetje op Yoshitomo Nara, de koenstenaar die ook onschuldige kinderen en terreur mengt, maar zijn werk is meer simpeler en minder gedetailleerd.

Mizuno verklaarde dat haar werk wordt beïnvloed door Shôjo manga (manga voor vrouwen). Deze invloed wordt tentoongesteld door haar gebruik van heldere inkleuring en de grote ogen geeft ze voor haar personages. Haar kunst heeft sporen achtergelaten van pop-art en psychedelische flair, en een aanzienlijk deel van haar werk dat getoond is, is gekleurd en niet zo standaard (zwart-wit) als de meeste Japanse strips. Ow ja, en in haar werk is veel naakt te zien. Dat is natoerlijk het belangrijkste, hé?

Leave a Reply

Your email address will not be published.