Categories
Illustraties & kunst

Yoshitomo Nara, koenstenaar onder Japanse pop art

Who the foek is Yoshidinges hoor ik je denken. Ik noem slechts één ding: Japanse pop art

Yoshitomo Nara is een Japanse koenstenaar geboren in het jaar 1959 in Hirosaki te Japan. Heden woont en werkt hij in Tokyo en als een vertegenwoordiger van de Japanse pop art uit de jaren ’90 werd hij erg geliefd vanwege zijn tekeningen, sculpturen en schilderijen. Hij is op dit moment één van de belangrijkste en populairste Japanse koenstenaars.

De eenvoudige beeldtaal van Yoshitomo Nara wordt gezien als ‘super flat’. Al gauw merk je dat liefkijkende kinderen een belangrijke rol spelen in zijn tekeningen, maar als je goed kijkt zie je dat de blikken van de figuren niet zo onschuldig lijken als je eerst opmerkt. Zij bezitten over mysterieuze spanningen en agressie. Het is te vermoeden dat de combinatie van ‘onschuld en conflict’ zijn werk erg populair maakt bij de jeugd. Zijn portfolio en werk is onder andere te bewonderen op de website Blum and Poe.

De crea bea heeft naast zijn hobby als koenstenaar ook een ander werk: Nara werkt namelijk ook als popmuzikant en ontwerpt t-shirts, buttons, albumhoezen, poppen en andere gadgets. Zijn inspiratiebronnen zijn vooral de strips, popcultuur, manga en andere westerse en Japanse artistieke tradities.

Japanners zijn erg geliefd door Alatoerka, vooral door mij want ik een leuk ideetje! Ik ga namelijk drie van deze plaatjes printen en dan in een een fotolijst zetten :]

[ad#468×60 banner]

One reply on “Yoshitomo Nara, koenstenaar onder Japanse pop art”

Leave a Reply

Your email address will not be published.