Categories
Culinair

Taart en cake: Chocoladerol

Voor 8 personen:

Voorbereidingstijd is 20 minuten
Bereidingstijd is 12-15 minuten. Plus 30 minuten afkoeltijd.
Calorien: 286, vet 20 gram


Benodigheden:

  • 5 eieren, gescheiden
  • 60 g poedersuiker
  • 100 g pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 2 el zelfrijzend bakmeel, gezeefd met 2 el cacaopoeder

Chocoladevulling:

  • 60 g pure chocolade
  • 175 ml slagroom

Verwarm de oven op 180 graden celcius (stand 4). Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en roer tot deze een dik en romig mengsel wordt. Klop er de chocolade erdoor en spatel er dan het meelmengsel door.

Klop de eiwitten tot zich stijve pieken vormen en spatel er het chocolademengsel door. Doe het over in een ingevette en met bakpapier beklede biscuitvorm van 26×32 cm en bak het in 12-15 minuten stevig. Keer de cakeplak om op een poedersuiker bestrooide theedoek en rol hem vanaf de korte kant op. Laat het afkoelen.

Maak de vulling door de chocolade en de slagroom in een kleine steelpan te doen en op laag vuur te laten smelten tot beide ingrediënten goed zijn gemengd. Breng aan de kook, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Door het mengsel dan in een kom die in ijswater is gezet en klop het tot een dik en romig geheel.

Rol de cake weer uit, bestrijk hem met de vulling en rol hem weer op. Snijd de cake voor het serveren in plakken.

Tip: De slagroom bovenop de taart kan ook vervangen worden door poedersuiker.

[ad#468×60 banner]

One reply on “Taart en cake: Chocoladerol”

Leave a Reply

Your email address will not be published.