Oren stretchen: van 1,2 mm naar 12 mm

Gepost door Esrarengiiz op 26-12-09 in Uiterlijk & gezondheid

Oren stretchen. Oftewel je oorlellen oprekken.

Wat is het eigenlijk?
Het stretchen van je oor betekent gewoon simpelweg dat je je gepierct oorlel uitrekt. Mensen, voornamelijk jongeren, doen dit omdat ze het mooi vinden. Tijdens het stretchen maak je kleine scheurtjes in het weefsel. Dit moet erg zorgvuldig gedaan worden, want dan bestaat er een grote kans dat het schadelijk wordt. Zorg ervoor dat de proces goed verloopt en bij elk vergroting voldoende tijd in beslag neemt om het te helen.

Per maat moet je ongeveer rekenen op รฉรฉn maand. Dit verschilt natuurlijk per persoon, want ieders genezingstijd is verschillend.

Groeit het ooit weer helemaal dicht?
Helaas is het niet mogelijk om een goed antwoord te geven op dit vraag, want ook dit verschilt per persoon. Sommige oorlellen van 5 mm groeien helemaal dicht, maar bij anderen kan het ook zijn dat het nooit zal dichtgaan en dat dit alleen kan als je een operatie ondergaat. Meestal wordt een grootte van 6 mm gezien als de maximum, want na dit grootte zal het nooit meer zijn eigen vorm krijgen. Ga ervan uit, dat als je je oren wilt stretchen, het voor altijd zo zal blijven. Dan leef je tenminste niet in twijfel.

Tunnel:

Plug:

De afmetingen
De meeste personen beginnen met een 1,2 mm en dit kan oplopen tot een gemiddelde 12 mm. Het stretchen van 10 naar 12 (soms ook van 8 naar 10) loopt soms geheel soepel, want je voelt vrijwel niets.
1,2 mm
1,6 mm
2,0 mm
2,5 mm
3,2 mm
4,0 mm
5,0 mm
6,0 mm
8,0 mm
10,0 mm
12,00 mm

Stretching-process
Om te beginnen heb je een taper nodig om de oorlellen op te rekken. Neem altijd een sieraad dat 1 mm groter is dan de huidige afmeting van je oorlel. Je kan vaseline, glijmiddel of zeep gebruiken zodat het soepel door je gat gaat. Een goede olie zoals jojoba of vitamine E is ook een prima alternatief. ‘Dwing’ je oorlel niet als het even niet gaat. Neem de tijd en doe het liefst nadat je gedoucht hebt, want dan zijn je oren wat zachter.

Titanium, chirurgisch staal en glas zijn erg geschikt. Glas wordt gebruikt omdat het erg glad is, dus je hebt minder kans op scherpe randjes. Ook is het hypoallergeen. Dit houdt dat het gunstiger is voor mensen met een gevoelige huid. Organisch materiaal is ook aan te raden omdat de kans dat er een afstoting veel minder is en de oorlellen sneller genezen.

Het is erg normaal dat je tijdens het stretchen vieze troep op de sieraad tegenkomt. Dit zijn de dode huidcellen. Je lichaam stoot de dode huidcellen af wanneer een nieuw laag begint te groeien. Maak het schoon zodat je geen nare luchtjes ruikt.

 5 mm

5 mm

6 mm

8 mm

8 mm

10 mm