Categories
Alatoerka nieuws

Alatoerka op reis: Dit keer … Hilversum

Ach, Hilversum. De stad vol met groen, blauw en geruchten dat het te ‘blank’ zou zijn. Mahmutcan besloot om eens te kijken hoe het daar is. Is het een leuke of een saaie stad? Onze oogappeltje vertelt..

”Pff, wat duurt het lang zeg! Ik ben al ureeen in de trein en het lijkt alsof we er nooit zullen aankomen. Hopelijk is het de reis waard, want dan moet ik alsnog terugreizen. Bleef ik maar thuis. Lekker gluren naar de meisjes van FashionTV. Naja..

Eenmaal aangekomen op de perron zag ik een minaret van een moskee. Dat is wel erg merkwaardig, omdat je zou denken dat er alleen maar autochtonen in Hilversum wonen. Ik voelde me wel veilig, want de omgeving is erg rustig. Ook al ben ik op de treinstation: de mensen om me heen zijn erg kalm. Kijk! Dit is de moskee waar ik het over heb:

Ik zeg je eerlijk, als ik een racistische Hollander was, zou ik het niet zo gezellig vinden als mijn eerste indruk een minaret zou zijn in een stad als Hilversum. Soms moet je even als hen denken en inbeelden wat zij zouden denken, maar ik ben en blijf een allochtoon dus dat boeit mij niet haha. Hoe dan ook: de minaret ziet er mooi uit hea? Even kijken hoe het van dichtbij uitziet..

O my Allah! Wat een lelijk ontwerp! Je zou verwachten dat de minaret later ‘aangeplakt’ is. Het past sowieso niet in het straat. En die kleur… AAH.. Mijn ogen branden. De moskee is van de Islamstroming Diyanet. De bezoekers van dit heilig gebouw worden meestal gezien als ‘gemiddelde’ moslims die het geloof niet overdrijven en naast werk en studie goed kunnen combineren. Exclusief architectuur-werk dan.

Nog even fototjes maken van mijzelf showing the mosque.



Wil de eigenaar van dit lelijke auto aub ergens anders parkeren. Of een bril kopen. Hier mag je geen auto’s dumpen. Watever, gaan met die banaan. Na een paar meter lopen kwam ik winkels tegen. Populaire winkels zoals C&A, H&M en McDonalds zijn aanwezig. Leuk en gezellig allemaal, maar het voelt leeg aan. Je krijgt niet eens het gevoel te gaan shoppen. De enige winkels waar ik in ging waren de wat onbekendere MediaMarkt-achtige winkels waarvan ik de naam niet eens ken. Na wat gelopen te hebben zag ik een standbeeld.. uh man.. die heel indrukwekkend stil stond. Een paar Nederlanders probeerden hem furieus te maken door hem uit te lachen. Na enkele minuten gaven zij het op en liepen weg:

Aaa. Ik zeg het je eerlijk, he: Hilversum is bagger. Het lijkt een beetje op ‘s Hertogenbosch (lees: saaie stad) Na twee uur niets te hebben gedaan ben ik maar terug naar huis gegaan om de chimeids op FashionTV te checken. Ik beloof je dat ik deze stad nooit meer zal bezoeken. Tot nooits, Hilversum!”

Cijfer: een magere 5

[ad#468×60 banner]

Leave a Reply

Your email address will not be published.