Alatoerka op reis: Dit keer .. Amsterdam

Gepost door Esrarengiiz op 22-10-09 in Alatoerka nieuws

Afgelopen dinsdag is Alatoerka op stap geweest naar het hartje van Nederland: Amsterdam!

Het duurde wel twee uurtjes voordat we onze bestemming bereikten. De eerste trein kon niet meer rijden omdat er een storing was aan de deuren en de tweede intercity-trein ging niet meer verder dan Gouda, dus we namen wéér een andere trein.

Bij aankomst zagen we een enorme drukte. En wat een stank! Het lijkt wel alsof je net drugs hebt binnengekregen. BAH! Wat ons ook opviel waren twee hömö’s die hand-in-hand liepen. Zag er wel lievv uit, want de ene gedroeg zich als een macho en de andere als een schattig dametje met een handtas. Beetje zo’n Rick Roll-type.

Madame Tussauds

Ach ja, eerst gingen we naar Madame Tussauds. Daar kan je bijna echte beelden van bekende Nederlanders en Internationale Popsterren vinden! Die beelden lijken erg ‘menselijk’, maar ze zijn niet echt. Hieronder kan je de dubbelganger van Chantal Janzen en Bill Kaulitz zien. Freaky, huh?

Aziatische koenst-olifanten

Onderweg naar de stad zagen we rare artistieke olifanten, waarbij er een groep mensen rondom ze aan het bekijken waren. Het blijkt dat het een actie is voor het goede doel. Op een bordje onder de koenst-olifant stond: ”Meer dan 100 kunstolifanten vormen samen Elephant Parade Amsterdam 2009. Op 12 november worden ze geveild door Christie’s. De netto opbrengst gaat naar Elephant Family, die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. In Thailand leven op dit moment minder dan 4.500 olifanten, waarbij slechts 1.500 in het wild.”

Wil je ze ook steunen? Handbeschilderde replica’s zijn verkrijgbaar in hun shops in het Kalvertoren shopping-center en op het Museumplein. Dus je moet eerst naar Amsterdam reizen! Foto’s zijn samengevoegd:


Paradiso

De Poppodium Paradiso ligt vlakbij het Leidse Plein. Het was vroeger een kerk, maar dat merk je al snel zodra je een foto van het gebouw ziet. Grote namen als Nirvana, David Bowie, Red Hot Chili Peppers, Prince, U2, Pearl Jam, Metallica, Pink Floyd, Coldplay en de Rolling Stones traden hier op. We hadden Paradiso al eerder bezocht, namelijk in februari 2008, want toen trad een populaire rockband genaamd Duman op. Die dag vergeet ik nooit meer. Fantastische band, maar de fannen.. die mogen wel wat casualer gekleed worden, wat een wannabee punkers uit een B-rang!

Ow ja! Wat ons opviel was dat er naast Paradiso een stalling voor fietsen aanwezig was. Hier wordt alles gratis bewaakt, want waar moet je anders je fiets kwijt in heel Amsterdam? Buiten de stalling wordt namelijk alles omgesmeten en kapoet gemaakt..

Vondelpark

De sfeer in het Vondelpark is erg gezellig! Je ziet overal fietsers en mensen die de stront van hun honden schoonmaken haha. We werden binnen no-time moe en ergens zitten konden we niet, want dan bevroren we als ijsklontjes, maar het was erg romantisch samentjes. *ahum*

De wallen

Doe niet zo bescheiden. We weten dat je op dit onderdeeltje zat te wachten. Jij wilt natoerlijk weten hoe de hoerenbuurt in z’n werk gaat. We kunnen je wel verklappen, dat ze allemaal grote bluffers zijn! Er zijn veel dikke, treurig kijkende levensvrouwen in de rosse buurt. We wilden een foto nemen, maar yasinusta durfde ineens geen foto van hen te nemen omdat zij ook gevoelens hebben en het niet leuk is, waarop ik zei dat het voor hen ”normaal” is om zo geflitst te worden. Of zit ik nou fout?

Ach ja, het was een korte maar leuke tijd in Amsterdam. Ik raad je ook aan een keertje naar Amsterdam te komen, maar niet de stad vol met winkels bezoekt. Dat doe je wel in Rotterdam of Eindhoven! Amsterdam is meer cultureel en erg aantrekkelijk ingesteld.

Cijfer: 8 !