Categories
Werken & geld

Rijkste Amerikanen

De Amerikaanse magazine Forbes heeft de ranglijst van de rijkste Amerikanen bekend gemaakt.  Dit jaar staat Bill Gates met zijn vermogen van ongeveer 50 miljard dollar op nummer 1.

Het vermogen van de rijken is gedaald door de crisis, zo is het vermogen van Bill Gates dit jaar 7 miljard dollar minder geworden. Toch staat hij dit jaar op nummer 1 van de opgestelde lijst van de Amerikaanse magazine Forbes. Dit jaar is het opvallend dat er 373 miljardairs verdwenen zijn uit de lijst vergelijken met vorig jaar. Door de crisis zijn er veel bedrijven achteruit gegaan en hierdoor telde de lijst 752 miljardairs in plaats van 1.125 miljardairs.

Nieuwsgierig naar de rijkste Amerikanen ?

Bill Gates 53 jaar
Bill Gates

Nummer 1 : De Amerikaanse ondernemer Bill Gates (Microsoft). Hij stond al vaker op nummer 1 in de lijst van de rijkste Amerikanen.

Nummer 2: De Amerikaanse zakenman Warren Edward Buffett (Berkshire Hathaway). Hij heeft een geschatte vermogen van 40 miljard dollar.

Warren Edward Buffett 79 jaar
Warren Edward Buffett

Nummer 3: Lawrence Joseph Ellison medeoprichter en CEO van Oracle met een geschatte vermogen van 27 miljard dollar.

Lawrence Joseph Ellison 65 jaar
Lawrence Joseph Ellison

Nummer 4:  Op de vierde plaatst van de rijken staat Christy Walton. Ze erfde een fortuin en  heeft een geschatte vermogen van 21,5 miljard dollar.

Nummer 5:  Jim C. Walton met een geschatte vermogen van 19,6 miljard dollar.

De jongste miljardair is de 25 jarige Mark Zuckenberg, de oprichter van de populaire sociale netwerksite Facebook.  Facebook bestaat sinds 2004, maar Mark Zuckenberg heeft al een geschatte vermogen van 2 miljard dollar en is hiermee nummer 158 in de lijst van de rijkste Amerikanen.

Zoveel geld al op jonge leeftijd, wat zou jij ermee doen?

[ad#468×60 banner]

4 replies on “Rijkste Amerikanen”

Ik zou als eerst een huis en een auto kopen hierna een wereldreis maken…

geld over, dan lekker ergens investeren

Leave a Reply

Your email address will not be published.