Categories
Religie & cultuur

Geen hoofddoekverbod meer op Toerkse universiteiten

Geen hoofddoekverbod meer op Toerkse universiteiten

Toerkse moslima’s krijgen eindelijk hun zin, want het verbod op het dragen van hoofddoekjes op universiteiten wordt afgeschaft, dankzij heer Tayyip Erdogan.

De regeringspartijen AKP en MHP werkten samen en hebben een akkoord bereikt die genoeg steun kregen om een wijziging in de grondwet te maken die nodig was om het verbod op te heffen. Premier Erdogan heeft eindelijk na vijf jaar zijn zin. Hij beloofde bij zijn aantreden als premier in 2003 dat de Turkse meisjes naar school moeten. Dankzij dit opheffing zal dat ook hopelijk van sprake zijn.

‘Hij blij, wij blij!’ zouden we denken, maar er zijn een aantal atheistische en achterdochtige seculiere burgers, o.a. rechters, media en leger-generaals die vinden dat we binnen 10 jaar als de mensen in Iran zullen leven. Zij vinden dat het verbod een soort symbool is voor de scheiding tussen staat en islam. En ze vinden dat ze hierdoor laten zien dat ze tegen Mustafa Kemal Atatürk zijn, wie de hoofddoekverbod invoerde.

Erdogan, zijn vrouw en dochters reageerden furieus. Zijn vrouw en dochters dragen ook een hoofddoek en vinden dat het opheffen van het hoofddoekenverbod een kwestie is van mensenrechten.

[ad#468×60 banner]

6 replies on “Geen hoofddoekverbod meer op Toerkse universiteiten”

zoo eindelijk !
Wel RESPECT voor Tayip Erdogan tot nu toe heeft niemand het kunnen doen of rekening gehouden met moslima’s met hoofddoeken 🙂

ben het helemaal met je eens Yasinusta, in 1 woord gewoon SUPER!

jajajaaaja, bla bla bla blaaaa, flut artikellll,,,

Sizler uyumaya devam edin,
zaten boyle sacma sapan haberlerle sizlerin uyutmaya devam ediyorlar,,,
neeen neeen neeen nen, neen neeen neen nen, uyusunda buyusun neeenli, tipis tipis soyulsun neeenli, neen neen neeen nen….

Leave a Reply

Your email address will not be published.