Categories
Photoshop & fotografie

Photoshop: Een wallpaper creëren met één letter

Tijd voor een nieuw opdracht! We gaan het hebben over hoe je een simpel cijfertje of letter omtovert in een prachtige wallpaper.

Als eerst moet je de afmetingen kiezen (1280×1024) en deze vullen met het gewenste kleur. Voor mijn meeste foto’s kies ik zwart, omdat het een strak en professioneel effect geeft.

Ik kies voor de letter ‘E’ vanwege mijn naam (Esra), dus je bent vrijwillig om je eigen letter of cijfer te kiezen. Voor dit keer nemen we geen gehele woorden omdat dit te veel tijd in beslag neemt. Kies het type tool en het grootte (75o). Liefst met het lettertype Century Gothic en deze vetgedrukt. De kleur heb ik blauw gekozen: code #6dcff6. Als laatst moet je de opacity verlagen tot 20%.

Verzin gerelateerde woorden die te maken hebben met je letter of cijfer. Ik zal woorden plaatsen zoals Alatoerka, Mahmutcan, Turks en Toerkse omdat dit tutorial op Alatoerka geplaatst wordt. Waar je ook op moet letten zijn de verschillende lettertypes die je kan gebruiken. Use your imagination, experimenteer en ontdek je eigen stijl.

Wow! Wat is het toch een mooie afbeelding geworden! Maar we zijn nog steeds niet klaar: Meng alle lettertypes samen tot één afbeelding, dit kan gedaan worden met ctrl+e. Let wel op dat je alleen het blauwe gedeelte neemt (of welke kleur jij hebt), en niet het totale plaatje. De opacity moet verlaagd worden tot 2 %.

Nu moet je de samengevoegde lettertypes een kleurtje geven. Dat doen we door om eerst op Gradient Overlay te klikken (Layer > Layer Style > Gradient Overlay). Ik koos voor de kleuren paars (#960bab) en blauw (#1c68ae)

De basis-afbeelding is eindelijk afgerond. Voor de leuke extraatjes kan je een titel of afbeelding plaatsen. Als laatst plaatste ik dit textuur in het plaatje en veranderde het in overlay.

Voilá!

(voor grotere versie klik hier)

Update: Geen Photoshop? Klik HIERRR voor gratis Photoshop zonder registratie!

[ad#468×60 banner]

5 replies on “Photoshop: Een wallpaper creëren met één letter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.