Categories
Culinair

Experimenteren met kurkuma: Gele rijst

Als je kurkuma toevoegt, krijgt je rijst een mooi gele kleur!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram rijst

1 theelepel kurkuma

1 liter water

1. Voeg je rijst met water in een pan. Zorg dat de verhouding klopt. 1 glas rijst = 2 glazen water. 2 glas rijst = 4 glazen water et cetera. Ik raad je aan om heet water te gebruiken, zodat het rijst sneller gekookt wordt.

2. De kurkuma en zout is nu aan de beurt. Let wel op dat je kurkuma niet teveel mag toevoegen.

3. De deksel moet op de pan en laat het 10 tot 15 minuten koken. Zodra je merkt dat het rijst te droog wordt, moet je wat extra vocht voegen. Tip van mijn oma: Rijst mag niet meer dan één keer geroerd worden!

One reply on “Experimenteren met kurkuma: Gele rijst”

Leave a Reply

Your email address will not be published.