Categories
Leven

Vroegâh was je eerlijker. Punt.

Kinderen. Zó stout maar toch weer zo lief. Ze spreken altijd het waarheid: Wat ouderen niet doen, die nemen een omslag bij het vertellen van een harde waarheid.

Zoals mijn eigen broertje van 5, die heeft overal commentaar op. ‘Die rok is héééééél lelijk  óf ik vind jouw echt gemeen, ik hou niet van jouw.’ Liever heb ik dat mensen ook zo’n zinsopbouw gebruiken in plaats van ‘Ow schat, die rok is werkelijk prachtig.’ Of dat ze zeggen:’tja, je lijkt me wel een aardig persoon’ (en ondertussen met een ander collega over mij roddelt over wat voor een kudtkind ik ben.’

Het is soms idd beter om niet alles direct face-to-face te zeggen, maar achter elkaars rug roddelen is ook niet bepaald netjes. Als het mens zelf eerst voorbeeld had genomen van kinderen, en niet veranderen waren we vast een beter iemand. Ook zouden we niet gelijk anderen vooroordelen.

So you see, we kunnen wel wat tips van kinderen gebruiken. Het is beter om direct iets te zeggen wat je wilt zeggen. Maar pas op! Geen succes gegarandeerd, vooral wanneer je wat wilt zeggen over wat voor een sukkel je baas is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.